0

Sağlık Alanında İşbirliği

Bu Haber 2141 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sağlık Alanında İşbirliği

Haber: Duygu Karademir Aras

Fotoğraf: Gülperi Çalışkan

ÇOMÜ Rektörlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Üniversitemiz Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahları Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde de hastalara hizmet verecekler.

Çanakkale ve bölge halkına, il dışına gitmelerine gerek kalmadan, kaliteli sağlık hizmeti vermeyi hedefleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bu hedef doğrultusunda Çanakkale’de sağlık alanında yaşanan eksikliklerin çözümü için de önemli roller üstleniyor.

Bu bağlamda Çanakkale’de Kalp ve Damar Cerrahisi alanında yaşanan eksiklerin giderilmesi için ÇOMÜ Rektörlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurum ve kuruluşlar ile devlet üniversitelerinin ilgili birimlerinin birlikte kullanımı ile işbirliği kapsamında yapılan protokole göre ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren Kalp ve Damar Cerrahları, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde de hastalara hizmet verecekler.

ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen Protokol görüşmelerine Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir ile iki kurumun yetkilileri katıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı yaptığı konuşmada “Kalp damar cerrahisi konusunda son zamanlarda hekim eksikliğinden doğan sorunlarımıza sizin alicenaplığınız ve desteğinizle üniversite hastanemizin değerli öğretim üyelerinden destek alacağımız için çok mutluyuz. Bu yapılan protokol ile Çanakkale Devlet Hastanemizdeki Kalp Ve Damar Cerrahisi hizmetlerinin daha kaliteli ve daha hızlı olacağına inanıyorum. Şahsımla birlikte rektörümüze başhekimimize, dekanımıza, öğretim üyelerimize sağlık camiası ve Çanakkale adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale İçin Hep Beraber Çalışıyoruz

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise kurumlar arasında ki işbirliğinin önemini vurgulayarak şunları aktardı:

“Kalp ve Damar Cerrahisi alanında acil bir ihtiyaç çıktı, bunun için bir aradayız. Özellikle iki sağlık kuruluşu arasında gerektiği zaman işbirliği yapılacaktır. Sadece hastaneler arasında değil, diğer kurumlar arasında da bu gibi anlaşmaların yapılmasında fayda vardır. Sonuç olarak hep beraber Çanakkale’ye hizmet ediyoruz.

Eksiklikleri Tamamlamak Hepimizin Görevi

Özellikle doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir durumda seve seve her desteğe hazır olduklarını ifade ettiler. İnşallah üniversite hastanemizde yapmış oldukları güzel hizmetleri devlet hastanemizde de devam ettireceklerdir. Nerede bir eksiklik varsa el birliği ile bu eksiklikleri tamamlamak hepimizin görevi.”

Görüşme imzalanan protokol anlaşması ile sona erdi.



Fotoğraf Albümü