1

ÇOMÜ’de 9867 Yeni Öğrencinin İlk Kayıt Heyecanı

Bu Haber 4934 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de 9867 Yeni Öğrencinin İlk Kayıt Heyecanı

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban, Duygu Karademir Aras

9867 öğrencinin yeni kayıt yaptıracağı Üniversitemizde geleneksel hale gelen İlk Kayıt Töreni bu yıl Anafartalar Yerleşkesi Eğitim Fakültesi’nde; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, kurum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

17 fakültesi, 5 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüsünde eğitim-öğretim yapılan, Türkiye’nin en büyük 15 üniversitesi arasında olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde İlk Kayıt Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

Açılış konuşmalarını sırasıyla Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Vali Orhan Tavlı gerçekleştirdi.   

ÇOMÜ’den 20 Bin’in Üzerinde Öğretmen 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, İlk Kayıt Törenine gösterilen ilgiden dolayı il protokolüne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Çanakkale’nin 50 yıllık öğretmen yetiştirme tecrübesine sahip olduğuna vurgu yaptı ve ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nin çeyrek asırda 20 binin üzerinde öğretmeni eğitim-öğretim camiasına kattığını sözlerine ekledi.  

ÇOMÜ,  Çanakkale 1915 Ruhu İle Ülkesinin Layık Olduğu Yere Gelmesi İçin Çalışacak

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek “Hedefimiz Üniversitemizin çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 

“Biz rahat edelim diye bu topraklarda şehit düşen ecdadımıza karşı sorumluluklarımız var. Çanakkale 1915 ruhu bu anlamda çok önemlidir. Bu ruha sahip çıkarak, bu ruhun sorumlulukları ile hareket ederek ülkemizin layık olduğu yere gelmesi için gece gündüz çalışmalıyız. Ülkemizin kalkınması ve büyümesinde üniversitelerin önemli bir rolü vardır. Bu rolü üniversitemizde gerçekleştirmeye kararlıyız. Üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversite olacaktır. Öğrencilerimizden de beklentimiz öğrencilik yıllarını çok iyi değerlendirerek çok çalışmaları ve ülkemize katkı sağlamalarıdır.” 

Ben Bir ÇOMÜ’lüyüm ve ÇOMÜ’lü Olmakla Gurur Duyuyorum

Çanakkale Milettvekili Jülide İskenderoğlu “Ben bir ÇOMÜ’lüyüm ve ÇOMÜ’lü olmakla gurur duyuyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında şunları aktardı:

“Benim hikayem 25 yıl önce bu üniversitede bir kayıtla başlamıştı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi benliğimi bulduğum yerdir. Çanakkale’ye sevdalandım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere vatan olarak hediye ettiği bu topraklarda Çanakkaleli olmanın ne demek olduğunu öğrendim. Çanakkale’ye sevdalanarak başladığım hikayemde Çanakkale’de evlendim ve bugün Çanakkale’yi mecliste temsil ediyorum. 

Biz Çanakkale milletvekilleri olarak bu şehrin hizmetkârlarıyız. Özellikle vefa borcumuzu ödeyeceğimiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine yaptığımız her yatırımın bu ülkenin geleceğine yaptığımız yatırımlar olduğunu biliyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüsünden karşıya baktığınızda karşınızda deniz yoktur, 253 bin şehidimiz vardır. Hem üniversitemizde hem şehrimizde hepimiz bu sorumluluk bilinciyle çalışmaktayız. İnşallah nice Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunu, mecliste bizlerle birlikte çalışacak ve Çanakkale marka şehir olmaya devam edecektir.”

İskenderoğlu, yeni gelen öğrencilere seslenerek; “Bilin ki burada her şeyden önce sizleri sevgiyle kucaklayacak Çanakkaleli ablalarınız abileriniz olacak. Bu yeni başlangıç hepinize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

ÇOMÜ, Bölgemizde ve Ülkemizde Tercih Edilen En Başarılı Üniversiteler Arasındadır

Vali Orhan Tavlı ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Çanakkale bağımsızlığımızın da sembolü olan önemli bir şehirdir. Tarihi, doğası ve kültürel zenginlikleriyle göz dolduran ilimizin değerlerine değer katan üniversitemiz ise aynı zamanda ilimizin bir ilim ve kültür kenti olma noktasındaki markalaşma hedefine de en büyük desteği veren kurumların başındadır. Üniversitemiz, bünyesinde hızla artan fakülte, meslek yüksekokulu ve öğrenci sayısı ile bölgemizde ve ülkemizde göz dolduran ve tercih edilen en başarılı üniversiteler arasındadır. Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’ın belirlediği hedef doğrultusunda da hem araştırma üniversitesi hem de bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Ülkemizin geleceği için üniversitelerde verilen eğitim çok büyük önem arz etmektedir. Her zaman bilimin rehberliğinde çalışma kararlılığında olmalıyız. Bizim bu kararlılığımız ülkemizi hayallerimizden bile daha öteye taşıyacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale destanının yazıldığı ve Çanakkale ruhunun doğduğu Çanakkalemizde yeni dönemde üniversitemize kayıt yaptıran bütün öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve yeni kayıt döneminin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrenci kayıtları gerçekleştirildi. İlk kayıt töreni ikramla sona erdi.