ÇOMÜ A Plus Üniversiteler Arasında

ÇOMÜ A Plus Üniversiteler Arasında

Üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı olan “Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı” (ÜniAr) tarafından ilki 2016 yılında yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) dördüncüsü, Türk yükseköğretim tarihinde en yüksek örneklem kitlesine ulaşılarak; 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören 35 binin üzerinde öğrenciden veri toplanarak gerçekleştirildi.

Toplanan veriler ışığında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi “Yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu/öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği” alanlarında öğrencilerin beklentilerini en üst düzeyde karşılayan A Plus üniversite olmaya hak kazandı.

ÜniAr’ın bir diğer araştırması da “Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri” sıralaması. Temel amacı Türkiye’deki devlet üniversitelerini ve bu üniversitelere bağlı fakülteleri akademik teşvik performanslarına göre sıralamak olan araştırmada birçok fakültemiz üst sıralarda yer aldı.

2019 verilerine göre sıralamalarını yükselten fakültelerimiz şunlar:

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 5. sıradan 1. sıraya,

Eğitim Fakültesi 10. sıradan 6. sıraya,

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi 7. sıradan 3. sıraya,

Mühendislik Fakültesi 35. sıradan 15. sıraya,

Spor Bilimleri Fakültesi 31. sıradan 11. sıraya,

Turizm Fakültesi 25. sıradan 12. sıraya,

Ziraat Fakültesi 30. sıradan 13. sıraya.