0

Türk Dış Politikasına 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin Etkileri Konferansı Gerçekleşti

Bu Haber 1834 Kez Okundu
  • Paylaş:
Türk Dış Politikasına 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin Etkileri Konferansı Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türk Dış Politikasına 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin Etkileri” konulu konferans KYK Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Bağbaşlıoğlu’nun “Türk Dış Politikasına 15 Temmuz 2016 Darbe Girişiminin Etkileri” konulu sunumuyla devam etti.

15 Temmuz Türk Milletinin, ülkesinin geleceğine kendi karar verme yetkisine sahip çıktığı bir gündür. Bu bağlamda 15 Temmuz; demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşların, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir” diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Bağbaşlıoğlu, Türk dış politikasının nasıl oluşturulduğu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında dış politikamızın nasıl bir yol aldığı ve dış politikamızdaki temel gündem maddeleri konularında bilgiler aktardı.

Doç. Dr. Bağbaşlıoğlu; 15 Temmuz’un, darbe girişimlerine karşı toplumsal desteğin sürdürülebilir kılınması açısından iç ve dış kamuoyunda farklı boyutlarıyla tartışılması gereken bir olgu olduğunun altını çizerek; “Bölgesinde demokratik geleneğin önemli bir temsilcisi olan Türkiye ve Türk Milleti ferasetle, cesaretle, kendisini yönetenlerin de feraseti ve cesaretiyle 15 Temmuz 2016’da bu isyan ve işgal girişimini engelledi. Allah bu güzel millete bir daha bu günleri yaşatmasın” dedi.

Soru-cevap bölümü ile devam eden konferans sonunda Doç. Dr. Arif Bağbaşlıoğlu’na Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden tarafından hediye takdiminde bulunuldu.


Fotoğraf Albümü