ÇOMÜ, Gümülcine’de (Yunanistan) III. Bilim Şenliği’ni Düzenledi

ÇOMÜ, Gümülcine’de (Yunanistan) III. Bilim Şenliği’ni Düzenledi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde yürütülen “Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Öğrencilere Yönelik Ders Destek Sistemi Projesi” kapsamında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bilim Şenliği, Batı Trakya’da gerçekleştirildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamındaki III. Bilim Şenliği’ne ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Proje Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Cumali Yaşar, Proje Danışmanı Öğr. Gör. Kemal Erkol, Proje Teknik Ekibi Öğr. Gör. Mesut Kalın Salih, Alper Tükel, Proje Eğitimcileri Doç. Dr. Sevim İnal, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aydın Başar, Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye Temiz, Öğr. Gör. Yasemin Çınar’ın yanı sıra BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, Asbaşkan Av. İlhan Mehmet, Genel Sekreter ve projede görevli Mümin Mümin katıldı.

Bunun yanı sıra Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gümülcine Başkonsolosluğu Muavin Konsolos İbrahim Işık, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Rodop Sabık Milletvekili ve BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Rodop Milletvekili Adayı Mustafa Katrancı,  yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Selanik Özel Pedagoji Akademisi Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Genel Sekreteri Asime Hasanoğlu, Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Mehmet ile projede görev alan BTAYTD üyesi Feriha Derviş, Nurdan Ahmet, Bilal Sarı Mahmut, proje öğretmenleri ve proje sponsorları Tolgay Elçioğlu, Mustafa Uğur Amasya (Arken Jeneratör A.Ş.) ve Mualla Ebru Tükel katılım gösterdi.

Proje ve Bilim Şenliği programında konuşan Prof. Dr. Bünyamin Bacak; bu proje ile Batı Trakya arasında bir eğitim köprüsü kurularak eğitim sorununa katkı sunabilmek, bölgede yaşayan Türklere destek olabilmek için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek, 2019-2020 Öğretim Yılı için ÇOMÜ’de yabancı öğrenci alımlarında Balkanlar’a ayrılan kontenjanın %40’nı Batı Trakya Türklerine tahsis edildiğini dile getirdi.  Prof. Dr. Bacak, Batı Trakya’dan gelecek öğrencilerin sadece belli bölümlere değil bölgenin ihtiyaçlarına göre bölümler seçerek tahsil görmelerinin hem kendileri adına hem de Batı Trakya adına katkı sağlayacağını ifade etti.

BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ise Batı Trakya Türklerinin eğitim sorunu adına bu gibi faaliyetleri her zaman desteklediklerini, bunun için ÇOMÜ ile yürüttükleri projeye çok önem verdiğini ve ÇOMÜ’ye özellikle teşekkür ettiğini dile getirdi.

III. Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen bilimsel etkinlikler, yarışmalar, şiir ve tiyatro gösterilerinin ardından projeye katılan ve başarı gösteren öğrencilere çeşitli ödüller verilerek “III. Bilim Şenliği” ve “Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Öğrencilere Yönelik Ders Destek Sistemi Projesi”nin dördüncü dönemi de sonlandırılmış oldu.