0

ÇOMÜ Mezunlarını Uğurladı

Bu Haber 4233 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Mezunlarını Uğurladı

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras, Eylem Tuna Çoban, Tuncay Ak, Şafak Hatipoğlu, Yusuf Akbaş, Ayhan Adıyaman, Utku Tarkan Arıkan, Emine Tuana Usta

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 

7 bin öğrencinin mezun olduğu törene; Çanakkale Vali Vekili Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Kamber Koç, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İdare Mahkemesi Başkanı Güney Akçer, il protokolü, ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldılar. 

Mezun olan öğrencilerin geçit töreninin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Çanakkale Mehteran Takımının ‘Tarihten Esintiler’ gösterisiyle devam etti.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nden Gülten Kocaman ÇOMÜ’den mezun olmanın gururunu ve onurunu derinden yaşadığını ifade ederek; 

“Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi. Ancak mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Volter’in dediği gibi, bahçemizi hiç kurutmayacağız, sulamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle beni bu kutsal vatan topraklarına, bu toprakların aziz milletine layık bir birey olarak yetişmemde emeği geçen aileme, öğretmenlerime, ecdadıma, tüm aziz şehitlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerimi borç bilirim” dedi.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal okuduğunuz bölümlerden mezun olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorsunuz diyerek seslendiği öğrencilere; “Çanakkale deyince akıllara bir devrin battığı yer gelir. Çanakkale deyince akıllara binlerce sesiz kahraman gelir. Çanakkale deyince akıllara fedakârlık, cefakârdık, irade, duruş ve yeniden diriliş gelir.  Çanakkale deyince akıllara birlik, beraberlik, kardeşlik ve bir milletin tek vücut olduğu yer gelir. Bizler Çanakkale’de okuyan öğrenciler olarak Çanakkale’de okuduğumuzun bilinci ile hareket ettik. Bir olduk. Birlik olduk. Kardeş olduk. Farklılıklarımız ile ortak değerler etrafında birleştik” dedi. 

Bu mutlu günü bir arada yaşamamıza sebep olan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat; “Hayatınızın en önemli evrelerinden birini tamamladınız. Zor bir maraton bitti. Bunun meyvelerini kendiniz, aileniz, ülkemiz ve insanlık için toplamaya başlayacaksınız” diyerek şunları aktardı:

“Bizim medeniyetimizde alın teri çok önemlidir. Uzun uğraşlar verdiniz, gayretler gösterdiniz, alın teri döktünüz. Siz bu bilim kurumunda önemli mesafe kat ettiniz. Anne babalarınız yıllar önce sizi bize emanet etmişti. Biz de şimdi bu emaneti milletimize tevdi ediyoruz. Artık milletimize emanetsiniz. Bu millet sizden hizmet bekliyor. Bu memleketin sizlere ihtiyacı var. Milli ve manevi değerlerimizi unutmayalım çünkü bunları unutan bir millet yok olmaya mahkûmdur. 

Eğitim belli bir süreyle sınırlı değildir. Beşikten mezara kadar ilim anlayışının temsilcileri olarak bugünden sonra çok daha olgun bir şekilde hayatın gerçekleri ile karşı karşıya geldiğinizde daha yoğun çalışmanız gerektiğini göreceksiniz. Hiç stres yapmanıza gerek yok. Çalışan mutlaka emeğinin karşılığını alır. 

Anneleri, Babaları Canı Gönülden Kutluyorum

Üniversite birincisi kardeşimiz hepimizi duygulandırdı. Konuşmasında ailenin önemine değindi. Anne babalarımız elleri öpülecek varlıklardır. Ben tüm anne babaları büyük uğraş ve gayretler sonucunda böyle güzel evlatlar yetiştirdikleri için canı gönülden kutluyorum.”

Konuşmaların ardından kent protokolü tarafından dereceye giren öğrencilere belge ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Program ÇOMÜ mezunları için Oktay Aytaş ve orkestrasının mini konseri ile devam etti. Konserin ardından öğrenciler geri sayımla birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mezuniyet töreni sonrası, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde bir resepsiyon düzenlendi.