Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Son Sınıf Öğrencilerinin Sergisi Açıldı

Bu Haber 2049 Kez Okundu

Haber-Fotoğraf: Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin “Geleceğimizin Elinden Geleneksel Sanatlarımız”  konulu sergisi Piri Reis Müzesinde açıldı.

Açılışa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Sergiye gerçekleştirdiği ziyarette bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerden eserler hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı konuşmada “Geleneksel Türk Sanatlarında son yıllarda ülkemizde önemli gelişmeler var. Sanat, özellikle ruha hitap ettiği zaman gerçekten değer bulur ve bu sergideki sanat eserleri de ruha hitap ediyor” diyerek bölüm hocalarını ve öğrencileri tebrik edip emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergi açılışının ardından, etkinlik hediye takdimiyle sona erdi.