Tarihe Saygı Parkı Rehabilitasyon Projesi Toplantısı Yapıldı

18.02.2010
Üniversitemiz ve OPET arasındaki anlaşma gereği Eceabat İskelesi’ndeki parkın rehabilitasyonuna yönelik oluşturulan projenin çalışma toplantısı Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıda üniversitemizin hazırladığı proje OPET tarafından kabul edildi. Proje ile ilgili çalışmalar protokolün imzasından sonra başlayacak. Proje kapsamında yapılması planlanan faaliyetler şunlar: Maketlerin onarımı, siper, büst ve canlandırma mankenlerinin restorasyonu, savaş malzemelerinin yeniden tasnifi, bilgilendirme ve tanıtım tabelalarının yapılması, parkın peyzaj düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarının yapılması. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR başkanlığında, Üniversitemizin Tarih, Peyzaj Mimarlığı, Seramik, Resim Bölümlerine ve Çanakkale MYO İnşaat Programı'na mensup öğretim elemanları, OPET adına ise OPET Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Suat EYİLLİ ve ekibi katıldı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.