0

Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Bu Haber 1794 Kez Okundu
  • Paylaş:
Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Ahmet Türker

Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dekan Prof. Dr. Hüsnü Baysal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, fakültede yapılan çalışmalar, projeler, yayınlar, akademik personel sayıları, öğrenci sayıları gibi konular hakkında bilgiler veren bir konuşma yaptı. 

Dekan Baysal'ın konuşmasının ardından konuşan Rektör Murat, Türkiye’nin büyük ve hızla gelişen bir ülke olduğunu vurgulayarak, bu bağlamda bu gelişimin daha hızlı olması adına bilginin ve çalışmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Sedat Murat sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekip çalışmasında bunların her biri gereklidir. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Liyakat bizim için çok önemli bir nokta. Bunun yanında sadakat, uyumlu çalışma, nitelik, birikim ve yetenek önemlidir. Birine olan kızgınlığımız veya husumetimiz bizi herhangi bir adaletsizlik yapmaya sevk etmemeli. Adaletin olmadığı yerde verim de olmaz. Bizim önemli ilkelerimiz liyakat ve adalettir. Emaneti ehline vereceğiz.”

Üniversitemiz Daha Çok Proje Üreten Bir Üniversite Olmalı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin esas vazifesinin daha çok bilim üretmek olduğunu belirten Rektör Murat, “Üniversitemiz daha çok bilim üreten bir üniversite olmalı. Beklentimiz, hocalarımızın bilimsel çalışmalarını önümüzdeki süreçte arttırarak devam ettirmeleridir. Bilimsel çalışmaların yanı sıra proje üretmek, geliştirmek de diğer önemli bir husus. Birlikte çalışan, üreten bir toplumuz. Bunu birçok olayda görüyoruz. Beraber çalışma kültürünü bilimsel alanda da gerçekleştirmeli, daha çok proje üretmeli ve geliştirmeliyiz” dedi. 

Liderliği Önemseyen İnsan Odaklı Bir Anlayışı Benimserim

Yasal otoriteyi kullanmak yerine, gönüllerin kazanılmasını her zaman tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Sedat Murat “Önemli olan ise verimliliği sağlarken kişinin iç huzurunu ve motivasyonunu da sağlamaktır. Bunun için de sevgi ve saygı ortamının oluştuğu kurum kültürü çok önemlidir. Resmi otoritenin de kullanılacağı yerler vardır ancak gönüllülüğü devreye sokmadan sadece resmi otorite ve emredici bir yapı ile belli bir düzeyde başarı elde edebiliriz ve niyetimizde bu kültürü oluşturmaktır” dedi.

Akademik kurul toplantısı, dilek ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi. 


Fotoğraf Albümü