0

Kanser Eğitim Programının Sertifika Töreni Gerçekleştirdi

Bu Haber 2121 Kez Okundu
  • Paylaş:
Kanser Eğitim Programının Sertifika Töreni Gerçekleştirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Demet Güleç Öyekçin ve ekibi; Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Melek Aytuğ Koşan, Dr. Tildem Turan, Dr. Neslihan Duran, Dr. Özlem Özusta tarafından Meme kanseri olan kadınlara özgü hazırlanan ve ÇOMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenen Kanser Eğitim Programı-MeMe (KEP-MM) sertifika töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alper Akçalı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, hastane yönetimi ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje ekibi, her sekiz kadından birinin meme kanseri olduğu düşünüldüğünde yaşanan onca olumsuz deneyimden sonra “Yeni Ben Yeni Hayat” sloganıyla bu süreçte deneyimlenen duygu, düşünce ve davranışların ele alındığı, ruhsal dayanıklılığının ve deneyimlerin paylaşıldığı eğitim grubunun çok önemli bir eksikliği ele aldığı için mutlu olduklarını ifade etti.

Meme kanseri, kadınların yaşadığı en önemli sağlık sorunlarından biridir diyen proje yürütücüsü Doç. Dr. Demet Güleç Öyekçin şunları ifade etti: “Biz beş kadın bir araya gelerek bu süreci yaşayan ve yaşamakta olan kadınların ruhsal deneyimlerini ve bundan sonra yaşayacaklarını konuşup bu süreçle sağlıklı başa çıkabilme yolları hakkında kadınlarımızın bilgilenmelerini ve deneyimlerini tanımlayabilmelerini sağlamayı amaçladık. Oldukça etkili ve heyecan verici bir eğitimdi. Amacımız bundan sonrası için bu eğitimi yaygınlaştırmak ve daha çok eğitici eğiterek meme kanseri ile uğraşan kadınlarımızın çoğuna ulaşabilmektir. Eğitim, gücünü ve etkinliğini kadınlarımızın yaşama olan tutkusundan aldı. Biz ise bu süreçte bize destek olan önce kendimize, sonra katılımcılarımıza, son olarak da üniversitemiz Rektörlüğüne, ÇOMÜ BAP Birimine ve Başhekimliğimize en içten teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Sertifika töreninin ardından program dans gösterisiyle sona erdi. 


Fotoğraf Albümü