0

ÇOMÜ Hastanesinde Varis Tedavisinde Ameliyatsız Yöntem

Bu Haber 4027 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Hastanesinde Varis Tedavisinde Ameliyatsız Yöntem

Varis tedavisinde uygulanan ameliyatsız kapalı Radiofrekans yöntemi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapılmaya başlandı.

ÇOMÜ Hastanesi  Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi  Sonay Oğuz, venöz yetersizlik ve varisin oldukça yaygın görülen, belirgin işgücü kaybı, psikolojik, kozmetik sorunlar  ve hastanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirterek  %50’lere varan görülme sıkılığı ile ilerleyici bir hastalık olduğunun altını çizdi. 

Dr. Öğr. Üyesi  Sonay Oğuz, varisin sadece kozmetik bir problem olarak düşünülmesinin yanlış olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Toplum içinde varislerin sadece kozmetik bir problem olabileceği düşüncesi yanlış bir şekilde yer etmiş olsa da aslında varis hastalığın ilerlemesi ile birlikte bacaklardaki ağrı, kramp, yanma, yorgunluk  ve şişme ile birlikte kişinin günlük performansını da olumsuz etkileyebilmektedir. Ek olarak  gelişebilecek pıhtı ve iltihap durumlarında iyileşmesi zor yaralar açılması ve ölümcül durumları dahi tetikleyebilmektedir.

Varisin Çeşidine Göre Tedavi Yöntemi Değişiyor

Varislerin  şiddeti, tipi ve yerleşim yerine göre farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlar ilaç tedavisi, kompresyon yöntemleri (varis çorabı) ile birlikte skleroterapi (köpük, iğne), transkutan lazer-radiofrekans, cerrahi olarak onarım ve bozuk damarların çıkartılması şeklinde olabilmektedir. Ek olarak son zamanlarda kullanıma giren ve kapalı yöntemler olarak da bilinen lazer, radiofrekans, yapıştırma vb. yöntemler ile ameliyatsız varis müdahaleleri  son derece başarılı şekilde yapılabilmektedir.

Hasta yönünden konforlu, kesi, dikiş, narkoz (anestezi) ihtiyacı olmayan ve aynı gün taburcu olunabilen, sadece bir iğne yardımıyla lokal anestezi altında gerçekleştirilen radiofrekans  yöntemi de hastanemiz bünyesinde uygulanmaktadır. Ek olarak varis ve venöz yetersizlik  durumlarında  tam iyileşmeyi sağlamak  için gerekli cerrahi onarımlar, iğne-köpük (skleroterapi) ve kılcal varisler için ciltten uygulanan transkutan lazer tedavileri de hastanemizde uygulanmaktadır.

Gelişen teknolojinin sağlık sektöründeki  yenilikleri  ile birlikte varis ve venöz yetersizlik konusunda son derece başarılı sonuçlar yüksek hasta konforuyla birlikte hastanemiz bünyesinde de sağlanmaktadır.

Her hastalıkta olduğu gibi varislerde de erken tanı hastalığın seyri ve tedavisi için oldukça önemli olmaktadır. Varis hastalarının erken tanı ve tedavileri için Kalp ve Damar Cerrahi polikliniğimizde hizmet vermektedir."