1

ÇOMÜ’de Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı Sayısı Dörde Çıktı

Bu Haber 5204 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı Sayısı Dörde Çıktı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile öğrenci alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacak Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi ile İşletme Yöneticiliği Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları açıldı.

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi mevcut Uzaktan Eğitim Programlarına yenilerini ekleyerek üniversitemizin hızlı büyümeyesine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu’nun onayı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde eklenen iki yeni uzaktan eğitim programı mevcut uzaktan eğitim yüksek lisans programı sayısı dörde çıktı. Ayrıca açılması planlanan bazı programlar da YÖK’ten onay alma aşamasında.

Teknolojik yapılar kullanılarak, zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde eğitimin görüntü ve ses aktarımıyla sanal ortamda senkron ve asenkron biçimlerinde gerçekleştirilebildiği Uzaktan Eğitim, günümüzün en önemli teknolojik öğrenme metotlarından birisidir. Uzaktan eğitim, eğitimci ve öğrenicinin aynı anda aynı mekanda bulunmasına gerek bırakmadan, eğitim ve öğretim ortamına istenildiği zaman sürekli erişim imkanı sunarak bilgiye hızlı ve kolay erişimin öncülerinden biri haline gelmiştir.

Merkezin uzaktan eğitimde dünya standartlarına uygun ders içeriklerini sunan, rekabetçi ortam yaratan ve bu ortamda liderlik yapabilen, sunduğu eğitim hizmetinde son teknolojileri kullanan, sunulan ders içeriklerini dinamik bir yapıda hazırlayan bir uzaktan eğitim merkezi olma vizyonunu üstlenmiştir.  Merkez, uzaktan eğitim alanında ortaya çıkan ihtiyaçları ve gelişmeleri takip ederek bu alanda yeni projelerde atılım yapmak, sunmak ve bunların yanında rekabetçi, yenilikçi, araştırmalara açık bir birey olma yönünde öğrencilerimize sorunsuz bir eğitim ortamı hazırlamayı amaçlamıştır.

Merkez en güncel yazılım ve donanım altyapıları kullanmakta ve 2012 yılından bu yana altyapısında yeni güncellemeler yaparak faaliyet alanlarını hızla genişletmektedir. Deneyimli personeli ile uzaktan eğitim konusunda söz sahibi haline gelmiştir. Ayrıca yeni açılacak programlar için de ekip ve altyapısal olarak hazır durumdadır.

Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi aracılığı ile destek verilen Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Programları şunlardır;

Mevcut programlar;

Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde - “Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı”

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde - “Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı”

Yükseköğretim Kurulu onayı ile 2019-2020 Güz yarıyılında öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacak programlar;

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde - “Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı” ve  “İşletme Yöneticiliği Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı”



Fotoğraf Albümü