5

'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' Markası Tescillendi

Bu Haber 2397 Kez Okundu
  • Paylaş:
'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' Markası Tescillendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi’nin araştırma ve uygulama alanlarında üretilen ürünlerin resmi bir marka ve logo altında satışını sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay önce başlatılan çalışmaların ilk basamağı olan marka başvurusu kabul edilerek 'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' adı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nca, ilgili kanun uyarınca 10 yıl süreyle tescillenen 'ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği' marka ismi ve logosu, AR-GE çalışmalarıyla oluşturulan çıktıların ticari değere dönüştürülmesine önemli katkılar sağlayacak.

Konuyla ilgili Ziraat Fakültesi’nden yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

‘’Halihazırda solucan gübresi, muhtelif sebze ve meyveler, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu, kırmızı ve beyaz üzüm pekmezleri, Trabzon hurması pekmezi ile muhtelif sebze fideleri gibi bir çok üründe bu logo ve markanın kullanımına başlanıldı. Ürünlerin satışı, Ziraat Fakültesi'nin içerisinde açılan 'Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Ofisi' ile eski Rektörlük binasında bulunan satış galerisinde yapılmaktadır.

Marka tescil sürecinde, logo tasarımından idari süreçlerin tamamlanmasına kadar farklı alanlarda katkısı olan Fakültemiz personeli, ÇOMÜ Fikri Sınai ve Mülkiyet Hakları Kurul Üyelerine, Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına ve marka tescilinde sağladığı destekten dolayı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız.’’

Fotoğraf Albümü