“Türkiye’nin Geleceğinin Girişimcilikten Geçtiğine İnanıyoruz”

10.02.2010
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çanakkale İli Genç Girişimciler Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kürşat TUNA, Çanakkale İli Oda Borsa Genel Sekreterleri ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kürşat TUNA, üniversite ile işbirliği içerisinde çeşitli faaliyetlerde bulunmak istediklerini belirtti. Kürşat TUNA, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in girişimcilik üzerine çalışan Türkiye’deki iki üniversiteden birinin Rektörü olduğunu ve bu durumun da kendileri için çok büyük bir şans taşıdığını ifade etti. Kürşat TUNA ayrıca “2023 Çanakkale Vizyonu” temalı bir panel düzenlemek istediklerini ve üniversitemiz ile bu panelin düzenlenmesinde işbirliği yapmayı arzuladıklarını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise kendisinin çok eski yılllardan beri girişimcilik üzerine çalıştığını, bu konu üzerine dersler verdiğini ve kitaplar yazdığını bu anlamda da TOBB’un böyle bir kurul oluşturmasını oldukça önemsediğini belirtti. Üniversite olarak girişimcilik konusunda oldukça hazırlıklı olunduğunu vurgulayan Rektörümüz üniversitemizde İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğunu ayrıca da üniversitenin ders programında girişimcilik üzerine birçok dersin yer aldığını ifade etti. Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “ÇOMÜ girişimci yetiştirmeyi kendisine görev edinen bir üniversitedir. Türkiye’nin geleceğinin girişimcilikten geçtiğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin tamamının girişimci olduğu bir model, vizyon peşinde koşuyoruz. Bu noktada da somut çalışmalar yapıyoruz”. Rektörümüz ayrıca üniversite olarak Çanakkale İli Genç Girişimciler Kurulu’na her türlü desteği verebileceklerini belirterek böyle bir kurulu oluşturdukları için TOBB Çanakkale İli Genç Girişimciler Kurulu’na teşekkür etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.