Üniversitemiz, AB Gençlik Projesi'nde Türkiye'yi Temsil Edecek

10.02.2010
Institut Européen pour l'Economie Solidaire (INEES )’in koordinatörlüğü ile 14 – 17 Mart 2010 tarihleri arasında Lüksemburg’ta yapılacak olan AB gençlik projesine, Türkiye’den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri katılacak. Türkiye koordinatörlüğünü, Üniversitemiz Dış İlişkiler Departmanı, AB Gençlik ve Kültür Programları biriminden Çağrı EGE’nin yürüttüğü projenin adı; YNISSIATE / Gençlik Değişim Projesi (Youth Networking in Social Solidarity Innovative and Territorial Economy). YNISSIATE projesi konferans içerikli olup, projeye katılan öğrencilerin, Lüksemburg ‘ta sosyal dayanışma ve ekonomi üzerine katılımcı kuruluşlar arasında gerçekleştirilecek olan projelerin fizibilitelerinin oluşturulmasına çalışmalarıyla yardımda bulunacakları ve ortak aktiviteler kapsamında AB vatandaşlığını teşvik edici çalışmalarda görev alacakları bildirildi. Projenin Koordinatörü Çağrı EGE, projelerin AB vatandaşlığını teşvik edici çalışmalara odaklandığını kaydederken Lüksemburg’ta yapılacak üniversitemizin tanıtımının 2010 Dünya Üniversiteler Kongresi'ne de katkı sağlayacağını vurguladı. Her ülkeden (18 - 25 yaş arası) 2’şer kişinin katılacağı projeye Türkiye’yi temsilen Üniversitemiz İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Ergün BAYLAN ve Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ceylan İPEK katılacaklar. Projeye katılan diğer ülkeler ise şunlar: Bulgaristan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Letonya, Lüksemburg, Romanya, Portekiz.