0

Gökçeada’da Öğretim Üyelerimizin Kalacak Yer Sıkıntısı Kalmadı: Gökçeada Misafirhanesi’nin Açılışı Gerçekleşti

Bu Haber 4270 Kez Okundu
  • Paylaş:
Gökçeada’da Öğretim Üyelerimizin Kalacak Yer Sıkıntısı Kalmadı: Gökçeada Misafirhanesi’nin Açılışı Gerçekleşti

Haber: Eylem Tuna Çoban

Üniversitemiz Gökçeada Misafirhanesi açılışı; AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, Hayırsever İşadamı Zafer Karadeniz, ÇOMÜ'lü akademisyenler, idareciler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Törende açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan yaptı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Gökçeada Uygulamalı Bilimler ve Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdiği konuşmasında “Meslek Yüksekokulumuzda kayıtlı 750 öğrencimiz 12 öğretim elemanımız var. 12 öğretim elemanından 6 tanesini son 4 yılda okulumuza kazandırdık. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 275 kayıtlı öğrenci 15 öğretim üyemiz var. Bunlardan yine altı tanesini son 4 yılda okulumuza kazandırdık. Okullarımızda artık yeteri kadar hocamız var.  Şimdi geriye kalan işimiz yeni bölümler açarak okullarımızın öğrenci ve hoca sayısını artırmak” dedi.

“Gökçeada’nın Eğitim Adası Haline Getirilebileceğine İnanıyorum”

Gökçeada’nın eğitim adası haline getirilebileceğine inandığının altını çizen Rektör Acer, bunun için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalar bağlamında yüksekokulumuzun Turizm Bölümüne öğrenci alma talebinde bulunduk. Yeni bir bölüm teklifini YÖK’e gönderdik. Meslek Yüksekokulumuzda açtığımız Çağrı Merkezi Yöneticiliği Bölümüne öğrenci almaya başladık. Dolayısıyla okullarımızı gittikçe zenginleştirmeye gayret ediyoruz. Bugün açılışını yapacağımız üniversitemiz misafirhanesinin de özel bir önemi var. Saygıdeğer Grup Başkanvekili, siz de adaya geldiğiniz zaman fark etmişsinizdir ki Üniversite hocalarımızın adada barınabilecekleri, kalabilecekleri uygun bir mekan ihtiyacı vardı. Bunun giderilmesi için özel bir çalışma yaptık. Gördüğünüz bu binanın üniversitemiz misafirhanesine dönüştürülmesi için bir proje hazırlandı. Yaklaşık 850 bin TL harcadık.  Toplam 12 süit odadan oluşan misafirhane, hocalarımızın uzun süre aileleri ile kalabilecekleri nitelikte tasarlandı. Dolayısıyla ÇOMÜ’nün buradaki iki değerli okulunda çalışan hocaları Gökçeada’ya gelirken kalacak yer sıkıntısı ile karşılaşmayacaklar. Bu durum buradaki okullarımızı daha da güçlendirecektir, önünü açacaktır.”

Rektör Acer, “Bizzat bu değerli açılışa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan katılarak aslında bizim çalışmalarımızı ne kadar desteklediğini, ne kadar sahip çıktığını göstermiş oluyor. Bu anlamda kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Çanakkale’nin bir marka kent olduğunun altını çizen Av. Bülent Turan “Çok farklı başlıklarla Çanakkale’nin kıymeti, değeri her geçen gün artıyor. Bu marka değerinin altında iki tane de güzel adamız var. Biri Bozcaada diğeri Gökçeada. Gökçeada Türkiye’nin en büyük adası. Tabiri caizse cennetten bir köşe. Deniz müzesi gibi adlandırılan sahilleri ile tarımı ile turizmi ile birçok zenginliği içinde barındıran bir ilçemiz. Biz de bu güzel adaya ne kadar çok iş yaparsak yapalım bu ada halkının hakkını ödemiş olmayız. Çok uzun yıllardan beri Gökçeada için hayallerimiz var. İdarecilerimizle büyük bir mesai harcayarak adamızın sorunlarını çözmek için büyük bir heyecan duyuyoruz” dedi.

Turan; Gökçeada için yapacakları projeler konusunda bilgi verirken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin gelişimine de dikkat çekti.

“Üniversitemiz son yıllarda büyük bir hızla gelişti. Öğrenci sayısı 50 bini buldu. Türkiye’de adından söz ettiren bir üniversite haline geldi. Gökçeada’da biri Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu diğeri Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki okulu var. Buradaki bölümlerinin de Türkiye’de iddia sahibi olmasını istiyoruz. Bu işleri yaparken buradaki önemli eksiklerden bir tanesinin öğretim üyelerimizin burayı tercih etmemesi olduğunu gördük.  Bunun için öncelikle burada bir misafirhane olması gerektiğine karar verdik. 12 süit odalı, üniversite hocalarımıza tahsis edilecek misafirhaneyi yaptık. Emeği geçen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i, hocalarımızı bu anlamda kutluyorum. Bu yatırımın Gökçeada’ya katkı sağlamasını ümit ediyorum.”

Konuşmaların ardından Gökçeada Misafirhanesinin açılışı gerçekleştirildi.