0

Girişimci Bilgi Sistemi Protokolü İmzalandı

Bu Haber 1489 Kez Okundu
  • Paylaş:
Girişimci Bilgi Sistemi Protokolü İmzalandı

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı dahil 8 farklı kurum ve kuruluşun idari kayıtlarında bulunan işletmelere ait ekonomik faaliyetlere ilişkin verilerin, ortak standartlar çerçevesinde bir veri tabanında toplanması ve bu verilerin entegrasyonu projesi olan Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) Protokolü üniversitemiz ve Çanakkale Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürlüğü arasında imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer tarafından imzalanan protokol çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlara, üniversitelere, araştırma enstitülerine ve sivil toplum kuruluşlarındaki politika yapıcılara, karar alıcılara, uzmanlara ve araştırmacılara; ekonomik, sektörel ve bölgesel politikaların tasarlanması, uygulanması ve etkinlik ölçümü için makro ve mikro düzeyde; doğru, güvenilir ve ihtiyacı karşılayabilir verilerin/bilgilerin sunulacağı bir ortam sağlanacak. 

Rektör Prof. Dr. Acer ve İl Müdürü Tuncer; Protokol ile birlikte ÇOMÜ’deki akademik personelinin ve araştırmacılarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında oluşturulan Çalışma ve Araştırma Merkezi (ÇAM) bünyesinde mikro verilerle çalışma imkânı bulacaklarını belirterek protokolün herkes için hayırlı olmasını temenni ettiler. 


Fotoğraf Albümü