0

Engelli Vatandaşlarımıza Yönelik Gümüş Takı İşletmeciliği Kursu Açılıyor

Bu Haber 1148 Kez Okundu
  • Paylaş:
Engelli Vatandaşlarımıza Yönelik Gümüş Takı İşletmeciliği Kursu Açılıyor

Çanakkale Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve ÇOMÜ’nün de destek verdiği bu projeyle, geleneksel meslekler kapsamında engelli vatandaşlarımıza yönelik “Gümüş Takı İşletmeciliği” meslek edindirme kursu verilecek. 

Engelli vatandaşlarımızı meslek edindirmeye yönelik projenin protokolü Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çanakkale (MÜSİAD) Şube Başkanı Şerif Mutlu tarafından imzalandı.   

ÇOMÜ Anafartalar Kampüsünde tahsis edilecek atölyede 10 engelli vatandaşımıza meslek edindirme kursu verilmesini kapsayan projenin finansmanı MÜSİAD ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. 

Gümüş Takı İşletmeciliği kursu kapsamında engelli vatandaşlarımıza el sanatları alanında usta öğreticiler tarafından bir ay süreyle kurs verilecek.

Protokolün imza töreninde konuşan Vali Orhan Tavlı, projeye katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ülkemizin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin engelli vatandaşlara yönelik sağlanan kolaylıklar ve olanaklar olduğunun altını çizerek engelli bireyler için fırsat eşitliğini arttıracak tüm projelere katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi. 


Fotoğraf Albümü