0

Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı Açıldı

Bu Haber 2134 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne bağlı faaliyet gösteren İş Sağlığı ve Güvenliği Ölçüm ve Uygulama Laboratuvarı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer tarafından açıldı.

Açılış törenine Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Çetin Kantar, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Arslan, akademisyen ve öğrenciler katıldılar. Laboratuvar açılışında konuşan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Çetin Kantar, teorik bilginin uygulamalı eğitim ile desteklenmesi gerektiğinin önemine değinerek bu laboratuvarın bu misyon doğrultusunda kurulduğuna dikkat çekti.

“Esas gündem maddemiz artık eğitim kalitemizi daha yukarılara çıkarmak. Bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Teorik bilginin yanı sıra öğrencilerimizin uygulama alanlarını genişletiyoruz. Açılışını yaptığımız Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Ölçüm ve Uygulama Laboratuvarı da bunlardan birisi” diyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans öğrencileri, laboratuvar bünyesine satın aldığımız cihazlar ile kendi alanları ile ilgili uygulama fırsatı bularak mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Hâlihazırda yöremizde faaliyet gösteren işletmeler de iş güvenliği ölçümlerini Bursa ve Eskişehir’deki firmalardan hizmet satın alarak gerçekleştirmekteler. Laboratuvarımızın akreditasyon işlemlerinin tamamlanmasından sonra ilgili ölçümler laboratuvarımız tarafından yapılabilecek.”

Fotoğraf Albümü