Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nden Rektörümüze Ziyaret

04.02.2010
Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim BATTAL ve Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Cumhur ASLAN, Erdal ER, Güngör SAĞIR ve Hatice SÖNMEZ Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversitemiz ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin hangi konularda işbirliği yapabileceği hususunda görüş alış verişinde bulunuldu. Ziyarette Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim BATTAL, Engelliler Meclisinin çalışmalarına ilişkin Rektörümüze bilgi verdi: “Sosyoloji Bölümü’nden hocamız olan Yard. Doç. Dr. Cumhur ARSLAN ile 2007’de birlikte çalışmaya ve çalışmalarımızın meyvesini toplamaya başladık. Çanakkale’de bugüne kadar engellilerle ilgili bir veri tabanı yoktu. Bu veri tabanını oluşturmak için Sosyoloji Bölümü’nün öğrencileri ile birlikte bir anket çalışması başlattık. En yakın zamanda ulaştığımız verileri de herkesle paylaşacağız. Ayrıca bu anket çalışması ile engellilerin mesleki eğitim konusunda ne istediklerine de ulaşmayı hedefliyoruz”. Rektörümüz ise Engelliler Meclisi’nin çalışmalarını takdir ederek faaliyetlerine destek olacaklarını vurguladı. Odalar ve Borsalar Birliği’nde Engelli Girişimciler Kurulu oluşturulabileceğini belirten Rektörümüz, ilerleyen yıllarda engellilere yönelik girişimcilik projeleri geliştirerek, girişimci engellilere fon bulunabileceğinin altını çizdi. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ni üniversitemizin düzenlediği uluslararası organizasyonlar olan Dünya Üniversiteler Kongresi 2010 ve VII. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi’ne davet eden Rektörümüz, VIII. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi’nin konu başlığının ise Engelliler ve STK’lar olabileceğini bildirdi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.