Yaz Bilim Kampı – 2019 TÜBİTAK Projesi

Yaz Bilim Kampı – 2019 TÜBİTAK Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın hazırladığı ve yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı - 2019 TÜBİTAK Projesi kabul edildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri (Soma Madeninde çalışan ve maden kazasında yitirdiğimiz kişilerin çocukları) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğine dayalı olarak planlanan Yaz Bilim Kampı projesinde; ortaokul 6. sınıfa devam eden, Haziran 2019 tarihi itibariyle 7. sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş çocukları, çalışma grubu olarak hedefleniyor.

2007 yılından bu yana 12.’si gerçekleşecek olan kamp programının amacı, katılımcı öğrencilerin popüler bilimle tanışmalarını sağlamak, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu konusunda farkındalık yaratmak, bilimin insan yaşamı üzerindeki etkilerini ve yaşamımızı nasıl yönlendirdiğini deneyimlemelerine yardımcı olmaktır.

Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkelerinin yanı sıra derslikler, atölyeler, laboratuvarlar, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları projenin kamp etkinlikleri için birer eğitim ortamı olacaktır.

Proje ekibi; alanlarında uzman, benzer projelerde deneyimi olan, farklı üniversitelere mensup öğretim elemanlarından oluşmaktadır. (Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi,  İnönü Üniversitesi, TÜBİTAK MAM, Kıbrıs İlim Üniversitesi,  Milli Eğitim Bakanlığı)

Proje, 24 Haziran - 14 Temmuz 2019 tarihleri arasında, konaklamalı, 6'şar günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştirilecektir. Kampa 90 öğrenci katılacaktır.

PROJE EKİBİ: Öğr. Gör. Arzu Bayındır (ÇOMÜ- Proje Yürütücüsü), Doç. Dr. Betül Timur (ÇOMÜ- Uzman), Doç. Dr. Muzaffer Özdemir (ÇOMÜ-Uzman), Dr. Öğr. Üyesi M. Aydın Başar (ÇOMÜ-Uzman), Prof. Dr. Abdullah Soykan (Balıkesir Ün.-Eğitmen), Prof. Dr. Ali İşmen (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof. Dr. Faruk Soydugan (ÇOMÜ-Eğitmen), Prof. Dr. Osman Demircan (ÇOMÜ Em. Öğr. Üyesi-Eğitmen), Prof. Dr. Hanife Genç (ÇOMÜ-Eğitmen),  Doç. Dr. Sevnur Mandacı (TÜBİTAK MAM – Eğitmen), Doç. Dr. Tuncay Özdemir (İnönü Ün. –Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Elmaziye Temiz,(ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Parlakyıldız (KKTC İlim Ün.- Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi H. Yılmaz Küçüköncü (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Umut Eroğlu (ÇOMÜ-Eğitmen), Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tolun (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr. Gör. Pınar İşmen (ÇOMÜ- Eğitmen), Öğr. Gör. Necmi Tekin (ÇOMÜ-Eğitmen), Öğr. Gör. Gökhan Bayram ( Akademisyen-Eğitmen), M. Ali Doğan (JEVAK Yönetim Kurulu Başkanı- Eğitmen), Öğr. Ercan Pehlivan (MEB Okul Müd. Koordinatör-Rehber), Öğr. Müge Pehlivan (MEB Okul Müd. Yard. Koordinatör-Rehber), Buket Esin (Çanakkale Özel Kolej- Reh. Ve Psi. Dan.), Müzik Öğr. Çiğdem Kırcıoğlu (MEB- Rehber), Müzik Öğr. Tansu Kırcıoğlu (MEB- Rehber), Fen Bil. Öğr. Halil Sayıt (Rehber), Bilg. Tekn. Öğr. Yahya Doğan(Çanakkale Özel Kolej -Rehber), Melis Temizel (Y.L. Öğrencisi- Raportör), Furkan Aydın (Y.L. Öğrencisi- Rehber), Akın Sabır (Lisans Öğrencisi- Rehber), (Sevcan Başkaya (Lisans Öğrencisi- Rehber), Elveda Can (TÜBİTAK Anne).

Proje Danışmanları: Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Prof. Dr. Çavuş Şahin, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Osman Demircan.