0

ÇOBİLTUM Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Bu Haber 1348 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOBİLTUM Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) Yönetim Kurulu Toplantısı; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mustafa Görün, ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

ÇOBİLTUM yönetim kurulu toplantısı, Müdür Doç. Dr. Ayhan Oral’ın birimin 2018 yılı çalışmalarını özetlediği sunumuyla başladı. Birimin hedefleri, ar-ge çalışmalarına katkıları, birimin neden tercih edildiğini belirttiği konuşmasında Doç. Dr. Oral, ÇOBİİTUM’daki toplam analiz sayılarının yıllara göre artışına dikkat çekerek; “2018 yılı itibari ile analiz sayısı  %400 arttı. Başvuru sayısı ise 630 çıktı” dedi. 

“ÇOBİLTUM başarı açısından değerlendirildiğinde ve 2015’den bugüne yapılan çalışmalar karşılaştırıldığında çok ciddi bir ilerleme, gelişme olduğu görülmektedir.  Hepimiz laboratuvarların önemli olduğunu bilerek buraya özel bir önem vermeye çalıştık.  Arkeometri laboratuvarının kurulması, toprak analiz laboratuvarının buraya alınması çok önemli gelişmeler” diyerek başladığı konuşmasında Rektör Acer, bunların hepsinin ilgi, alakayla olduğunu ve ÇOBİLTUM’un da bu yıllar içerisinde müthiş bir ilerleme gösterdiğinin altını çizdi.  

Rektör Acer, ÇOBİLTUM’un gelişiminden duyduğu memnuniyeti belirterek ÇOBİLTUM’un üniversitenin dışa açılan kapılarından ve önem arz eden birimlerinden biri olduğunu ve rektörlük olarak desteklerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. 


Fotoğraf Albümü