0

Basında Troya Sergisi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1847 Kez Okundu
  • Paylaş:
Basında Troya Sergisi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Haber: Tuncay Ak / Fotoğraf: Ahmet Türker

2018 Troya Yılı Koordinasyon Merkezi yetkililerince yıl boyunca ulusal ve yerel basında yer alan yüzlerce haber arasından Basında Troya Sergisi için seçilen basın yansımaları, Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel bir lansmanla bir sergiye dönüştürüldü.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olmasının yanı sıra 2018 Troya Yılı’nın resmi başlangıç tarihinin yıldönümü olması sebebiyle sergi için açılış töreni gerçekleştirildi.

Çanakkale Evi’nde gerçekleşen Basında Troya Sergisi açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Ali Candan, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Emrullah Büyük,  İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı ile basın mensupları katıldılar.

Açılışta konuşan Vali Orhan Tavlı, 2018 Troya Yılı’nın ülke kamuoyuna yansımalarına katkı sunan gazetecilere teşekkür ederek tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Vali Tavlı, törende çeşitli gazete, televizyon, ajans ve medya temsilcilerine plaket takdim ederken, Troya Yılı’na ulusal ve uluslararası birçok etkinlikle destek veren ÇOMÜ’ye de teşekkür etti.