Biga MYO Müdürü ÇAGİAD’ın Yeni Yönetimini Ziyaret Etti

02.02.2010
Biga MYO Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, Çanakkale Genç İş Adamları Derneği’nin (ÇAGİAD) yeni yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, ÇAGİAD Başkanı Hikmet SEZEN, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Mehmet ŞAHİN hazır bulundu. Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, STK’ların -özellikle iş adamlarının içinde yer aldığı STK’ların- toplumun problemlerinin çözümüne yönelik önemli misyonlar yüklendiğini belirterek, Çanakkale’de işsizlik sorununa yönelik birlikte çözüm projeleri üreterek istihdama katlı yapabileceklerini ifade etti. Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, Çanakkale İli sınırları içerisinde ikamet eden Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulu gibi okulların bölümlerinden mezun olanların istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve AB ülkelerindeki mesleki uygulamaların yerinde öğrenilmesi için bir AB Projesi hazırladıklarını kaydetti. Bu proje kapsamında her alandan üç kişi olmak üzere toplam 24 kişinin kendi meslek alanlarında Avrupa'da staj görme imkanlarına sahip olacaklarını kaydeden Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, projenin asıl amacının mesleki eğitimin Önlisans, Lisans eğitiminde kazanılan uygulama becerileri ile davranışların kalitesinin arttırılması olduğunu sözlerine ekledi. Tekinay, ÇAGİAD’dan kursiyerlerin seçimi, istihdamı ve proje çıktılarının üyelere duyurulması konularında destek istedi. ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen ise, ziyaretten çok memnun kaldıklarını, ÇOMÜ ile ortak eğitim ve araştırma projeleri gerçekleştirmek istediklerini ve Biga MYO’nun bütün projelerine destek olacaklarını açıkladı. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.