0

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Çanakkaleli Şehitler Programına Katıldı

Bu Haber 1881 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Çanakkaleli Şehitler Programına Katıldı

Çanakkaleli şehitlerimizin hayatlarını konu alan ve onların aziz hatıralarını yaşatacak tanıtım projesi programı ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Müftüsü Arif Gökçe ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldılar. 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Dur Yolcu Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Projesi kapsamında, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği koordinasyonuyla hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda; Vali Orhan Tavlı, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen Uz birer konuşma yaptılar. 

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz ise Gazilik konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Çanakkale nüfusuna kayıtlı şehitlerimizin hayatlarını konu alan belgesel gösteriminin yapıldığı programın son bölümünde sema gösterimi yapıldı. 

Program, hediye takdimiyle sona erdi.