1

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi'nden Ankara Ziyareti

Bu Haber 1898 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Öğrenci Konseyi'nden  Ankara Ziyareti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Konseyi öncülüğünde üniversitemizde bulunan 57 öğrenci topluluğu başkan ve başkan Yardımcılarından oluşan toplam 120 kişilik öğrenci grubu ile Ankara ziyareti gerçekleştirildi. 

Meclis ziyaretinde, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av.Bülent Turan’la bir araya gelen ÇOMÜ’lü gençlerle söyleşide bir araya gelen Turan “Öğrencilik dönemlerinde yoğunluktan bazen ihmalkarlık doğabiliyor. Bu koşuşturmaca döneminde ailenizi sakın ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi: 

“Hangi bölümde okuyor olursanız olun yabancı dil bilmeniz çok önemli. Okul bittikten sonra nasıl bir kariyer planlaması içine girerseniz girin yabancı dil size hayatın her alanında bir adım öne çıkaracaktır. Öte yandan hayatın en güzel döneminizde sizi hayata bağlayacak bir hobi edinin. Enstrüman çalmak, fotoğraf çekmek vb. Mutlaka bir hobinizin olmasını tavsiye ediyorum.” 

Söyleşide Milletvekili Turan’a talep ve projelerini aktaran öğrenci topluluğu temsilcileri TBMM’de öğle yemeği yediler. 

Heyet Meclis ziyaretinin ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere Anıtkabir’i ziyaret etti. 

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal “Öğrenci konseyimizin çalışmaları sonucu, öğrenci topluluklarımız ile birlikte Çanakkale’de okuyan gençler olarak Çanakkale ruhuna yakışır birleştirici ve bütünleştirici bir şekilde farklılıklarımız ile ortak değerler etrafında birleşerek büyük bir aile olduk. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Ankara gezimizde ilk olarak, biz üniversite öğrencilerimizin her zaman destekçisi olan Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Bey ile bir araya geldik. Ardından Anıtkabir ziyaretimiz ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında anarak duygu dolu anlar yaşadık. Bizleri ağırlayan, her anlamda desteğini hiç bir zaman esirgemeyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’a ve bu ailenin bir parçası olarak katılım sağlayan tüm topluluklarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fotoğraf Albümü