Biga Meslek Yüksekokulu ile Biga Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğinde ‘’Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği’’ Kursu Tamamlanmıştır

29.01.2010
Biga Meslek Yüksekokulu ile Biga İlçe Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen ‘’ Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçiliği’’ Kursu tamamlanmıştır. Biga Meslek Yüksekokulu Makine Programı Sorumlusu Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM tarafından 16 Aralık 2009 ile 27 Ocak 2010 tarihleri arasında verilen kursta, 22 kursiyerden 19’u başarılı olarak sertifika alma hakkını kazanmışlardır. “Teorik bilgilerin çeşitli kazan dairelerinde pratik uygulamalarla desteklendiği” 64 ders saatinden oluşan eğitim çalışmasını veren Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM, “Katı ve sıvı yakıtlı kazanları yakmak ve işletmek büyük sorumluluk gerektirmektedir. Kazanın doğru yakılması çevre kirliliğini önleyeceği gibi yakıt tasarrufu da sağlayacaktır. Kazanların işletilmesinde yapılabilecek en küçük hatalar telafisi mümkün olmayacak zararlar doğurabilir. Bu nedenle kalorifer kazanı ateşçisi; kazanı, elemanlarını, tesisatı çok iyi tanımalı ve bilmelidir. Bu çalışma sonucunda, kursiyerlerin edinecekleri bilgi ve becerilerle kazanları standartlara, tekniğe, yönetmeliklere uygun yakmaları ve işletmeleri amaçlanmıştır” demiştir. Biga Meslek Yüksekokulu Makine Programı Sorumlusu Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM, kursiyerlerden gelen talep üzerine 9 Şubatta “Doğalgaz Ateşçiliği” kursunun başlayacağını belirtmiştir. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.