Biga MYO’dan Kooperatifçilik Mezunlarına İstihdam Atağı

29.01.2010
Biga MYO Yönetimi, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü altında faaliyet gösteren Kooperatifçilik Programı mezunlarının kooperatiflerde istihdam edilmesi için yasal düzenleme yapılması talebiyle, başta Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere bütün yetkililere ve Çanakkale Milletvekillerimiz Mehmet DANİŞ, Müjdat KUŞKU, Mustafa Kemal CENGİZ ve Ahmet KÜÇÜK’e öğrenci dilekçelerinden oluşan gerekçe yazıları gönderecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Biga MYO Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY ve Kooperatifçilik Programı Danışmanı Öğretim Görevlisi Muradiye Özel ÖDÜL, Türkiye genelinde tarım ve tarım dışı 45000 den fazla kooperatif faaliyette olduğunu, her yıl Türkiye’deki Kooperatifçilik Programlarından 500 tekniker mezun olduğunu, kooperatiflerin karşılaştığı yönetimsel ve işletmeye yönelik sorunlarını çözme yetkinliği eğitimi verilen Kooperatifçilik Programı mezunlarının kooperatiflerde istihdam edilmesi gerektiğini belirttiler. Bu sayede kooperatiflerin kurumsallaşarak günümüz serbest piyasa ekonomisi içerisinde rekabetçi bir yapıya kavuşabileceklerini belirten Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY ve Öğretim Görevlisi Muradiye Özel ÖDÜL kooperatifçilik bilincini özümsemiş, ilgili yasal mevzuatlar ve kooperatif işletmeciliği konusunda tam donanımlı mezunlarımız sayesinde büyük bir ekonomik potansiyeli bulunan kooperatiflerimizin bu potansiyellerini tam olarak kullanabileceklerini dile getirdi. Ayrıca Kooperatifçilik Programı mezunlarının istihdamına yönelik yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini, bunun gerçekleşmesi durumunda Türkiye’de işsiz Kooperatifçilik mezunu kalmayacağını, bu amaçla öğrencilerin imzalı dilekçeleriyle birlikte MYO Yönetimi olarak hazırlanan gerekçe yazısının, Rektörlük Makamı’ndan izin alındıktan sonra, Başbakanımız başta olmak üzere bütün ilgili idari mekanizmaya gönderileceğini açıklayan Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY ve Öğretim Görevlisi Muradiye Özel ÖDÜL, destek olmaları için Çanakkale Milletvekillerine de gönderileceğini açıkladılar. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.