Öğrencilerden Toplumsal Duyarlılık Örneği

27.01.2010
Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Arzu Tuna MALAK danışmanlığında 4. sınıf öğrencilerinden Pınar YILDIRIM ve Züleyha YILDIZ Sakarya’nın Karasu İlçesi Hürriyet Köyünde “Çiftçilerin Cilt Kanserinden Korunmalarına Yönelik Eğitim Çalışması” gerçekleştirdi. Katılımcıların tansiyon ve şeker takiplerinin yapıldığı eğitimde 197 kişiye ulaşıldı ve bölgenin sağlık ocağına riskli kişiler teslim edildi. Eğitim öncesi ve sonrasında çiftçilerin cilt kanserinden korunmaya yönelik bilgileri ve korunma davranışları belirlendi. Altı ay sonra ise bu bilgi ve davranış durumları, tansiyon ve şeker takipleri tekrar incelenecek olup eğitimi düzenleyenlere sertifikaları Sakarya Belediyesi tarafından Şubat ayında verilecek. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.