Biga MYO’nun Mesleki Eğitim Projeleri Geliştirme Ziyaretleri Sürüyor

22.01.2010
Biga MYO Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, kaliteli iş gücünün mesleki eğitimle sağlanabileceğinden hareketle uygulanabilir projeler geliştirmek amacıyla Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Tuncay YAŞAR ve Mesleki Eğitim Merkezi (MEM) Müdürü Ramazan TAŞKIN’ı ziyaret etti. Biga MYO olarak Şubat ayında başlayacak 7 adet İŞKUR projesi hakkında bilgi veren TEKİNAY, ayrıca 2. sınıf öğrencilerinin haftanın bir günü ders uygulamalarını işletmelerde yapacağını belirterek, gerek uygulamaların yapılacağı işletmelerin tespiti, gerekse İŞKUR kurslarını tamamlayan kursiyerlere iş bulunması konularında BTSO Başkanı ve MEM Müdürü’nden destek istedi. BTSO tarafından mesleki eğitim konularında Biga MYO’ya destek olacaklarını belirten Tuncay YAŞAR, TSO tarafından oluşturulan iş bulma birimine 2009 yılında 100’ün üzerinde başvuru olduğunu açıkladı. Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, 2010 yılı içinde ortak çalışmalar yaparak söz konusu işsizlere eğitim vererek istihdama kazandırılabileceğini belirtti. Ayrıca, MYO Biga Değerleri Topluluğu aktivitesi olarak Tuncay YAŞAR’ın Biga MYO’da bir konferans vermesi ve birikimlerini öğrencilerle paylaşması ön görüldü. Mesleki Eğitim Merkezi’nin çalışma yöntemi hakkında bilgi alan Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, MEM ile MYO arasında MYO öğrencilerinin uygulamaları konusunda işbirliği yapılacağını belirtti. Ayrıca, MEM’e başvuran çırak, kalfa ve usta adaylarının birçoğunun iş yeri açma eğiliminde olması nedeniyle, iş yeri açmanın istihdamı geliştirmede önemli bir strateji olduğundan hareketle, MEM eğitim müfredatlarına ‘Girişimcilik’ ve ‘İşletme Yönetimi’ derslerinin ilave edilebileceği ve derslere MYO öğretim kadrosunun destek verebileceği önerisi dile getirildi. MYO Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, iş gücü kalitesini artırmak ve istihdamı geliştirmek için mesleki eğitimle doğrudan ya da dolaylı bağlantılı kurum ve kuruluşların iletişim içinde bulunmaları gerektiğini vurgulayarak Biga MYO olarak iletişimi ve koordinasyonu güçlendirmek için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini söyledi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.