0

ÇOMÜ’de Büyük Mezuniyet Coşkusu; 7000 Öğrencimiz Mezun Oldu

Bu Haber 5623 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de Büyük Mezuniyet Coşkusu; 7000 Öğrencimiz Mezun Oldu

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak – Duygu Karademir Aras - Eylem Tuna Çoban – Canan Kavuşt – Nebihan Tanır – Utku Arıkan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Törene Çanakkale Vali Vekili Ali Candan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karışit, ÇOMÜ’lü idareciler, kent protokolü ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Mezun olan öğrencilerin geçit töreninin ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisiyle devam etti.

Mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan İlahiyat Fakültesi’nden Nazife Rümeysa Satılmış, acısıyla tatlısıyla 5 yılı geride bırakırken hayatlarında yeni bir sayfa açıldığına değinerek “Bu bitiş benim için çok anlamlı. Çünkü beş senedir gösterdiğim emeğin, çalışmalarımın, ders başında sabahlayışlarımın karşılığını alıyorum. Bana bu günleri gösterdiği için Allah’a şükürler olsun. Fakülteme de üniversite birinciliği kazandırdığım için kendimle gurur duyuyorum. Bütün zorlu vizeleri, finalleri geride bıraktık. Artık bizi hayat sınavı bekliyor. Allah hepimize hayat sınavını da başarıyla geçebilmeyi nasip etsin” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin şuuruyla ülkesine yararlı, ahlaklı, vicdanlı ve hür nesiller yetiştirmek için canla başla çalışacaklarını ifade eden Satılmış “Mezun olan arkadaşlarım adıma, üzerimizde hakkı geçen bütün hocalarımıza ve bugünlere gelmemize vesile olan değerli ailelerimize herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Mezun olan arkadaşlarıma da bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ise mezun olan tüm öğrencileri tebrik ettiği konuşmasında “Kimimiz 2 kimimiz 4 yıl boyunca bu güzel şehrin nimetlerinden faydalandık. Öğretmen, mühendis, hemşire ya da doktor oluyoruz. Bu şehrin korunmasında emeği geçen tüm şehitlerimize, Seyit Onbaşı’dan Biga’lı Mehmet Çavuş’a, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’e borcumuz var. Genciz, güçlüyüz ve bu ülkenin geleceği için çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin, 25 yılı önce kurulmuş, 50 binden fazla öğrencisi ve 1600’den fazla akademisyeni ile bugün Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi haline geldiğini ifade ederek “Üniversitemiz, hem eğitimde hem de bilimsel araştırmada, akademik kaliteyi önceliği yapmış ve bu doğrultuda çalışan çeyrek asırlık bir devlet üniversitesidir. Tarihi değerleri ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin ruhunu ve güzelliklerini temsil eden Çanakkale ve ilçelerinde, birbirinden seçkin yerleşkelerinde, eşsiz güzellikte bir üniversite haline geldi” dedi.

ÇOMÜ’nün, tamamlamak üzere olduğumuz eğitim-öğretim döneminde de birçok önemli faaliyete ve başarıya imza attığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer sözlerini şöyle sürdürdü:

Akademik Kalite Sıralamasında Son 3 Yılda 20 Basamak Yükseldik

“Birçok uluslararası ve ulusal sempozyum ve kongreye ev sahipliği yaptık. Troya Yılı bağlamında yürütülen faaliyetlere destekler verdik, ortak faaliyetler gerçekleştirdik. Türkiye'nin en iyi iletişim fakültesine, en güçlü arkeoloji bölümlerinden birine, en büyük astrofizik gözlem evine, sınırlı sayıda üniversitede bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne, en güçlü Japonca bölümüne, alanlarında ön sıralarda yer alan fakülte ve yüksekokullara sahip, Türkiye'de akademik kalite sıralamasında son üç yılda 20 basamak birden ilerlemiş bir üniversite olduk.

Hızla gelişen Teknoparkı ile yenilikçi fikirleri ve yenilikçi fikirler üreten akademisyenleri ve firmaları doğrudan destekleyen ve iş dünyası ile beraber çalışan bir üniversite olduk. TÜBİTAK kaynaklarından Türkiye’de destek alan 159 üniversite arasında 25. sırada, Marmara Bölgesi’nde destek alan 52 üniversite arasında 8. sırada bulunmaktayız.

Uluslararası Öğrenci Sayımızı Son 3 Yılda 3 Kat Arttırdık

ÇOMÜ olarak uluslararası öğrenci sayısını son üç yılda üç kat artırdık, uluslararası üniversitelerle ortak yüksek lisans ve doktora programları açan uluslararası odaklı bir üniversite olduk.

ÇOMÜ, gelişmiş Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile hem öğrencilerine ve çalışanlarına hem de çevresine üst düzey sağlık hizmeti veren bir üniversite oldu.

Tamamlanmış ve yapılmakta olan yatırımlarla, öğrencilerin ve çalışan bilim insanlarının, çok çeşitli bilimsel, sosyal ve sportif faaliyetler yapabilecekleri imkanlar sunan, 24 saat yaşayan bir üniversiteyiz. Okçuluktan yüzmeye, tenisten haltere kadar her türden spor yapma imkânlarına, bütün sosyal ve sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği ortamlara sahip bir üniversiteyiz.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, öğrencilerinin gelişmeleri takip eden, girişimci, yenilikçi fikirler üreten, temel değerlerine bağlı bireyler olmasını gözeten bir üniversitedir.

Böyle bir Üniversite, bu yıl, yaklaşık 7 bin pırıl pırıl genci mezun ediyor. Bu sene kuruluşundan bu yana 100 binden fazla öğrenciyi mezun edebildi.

Gençler; Bu Ülke İçin İnsanlık İçin Üretken Olmaya Devam Edin

Sevgili gençler, sevgili mezunlar; bu ülke için, insanlık için mezuniyetiniz sonrasında da gayret göstermeye özellikle de üretken olmaya devam edin. Kişiliği ile bütün insanlığa örnek olan Peygamberimiz “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” demektedir. Hayatınızın bundan sonraki kısmını bu düsturla yaşamanızı bekliyoruz.

Birbirinizi, bu ülkenin bütün fertlerini sevin, saygı gösterin. İnancımızın Peygamberi, “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmasınız” diyor. Bu sese kulak verin.

Ülkemizde işsizlikten ziyade iyi yetişmiş insana ihtiyaç olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Niteliklerinizi artırmaya devam edin, öğrenmeye ve gelişmeye devam edin”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasını mezun olan öğrencilerin ailelerini tebrik edip, üniversitenin gelişimine katkıda bulunanlara teşekkür ederek bitirdi.

Kent protokolü tarafından dereceye giren öğrencilere belge ve hediye takdimi esnasında sahneye davet edilen Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, yaptığı kısa konuşmada kendisinin de bir ÇOMÜ mezunu olduğunu söyleyerek mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet sonrası yaşamlarında başarılar diledi.

Dereceye giren öğrencilere ödül takdiminin ardından gerçekleştirilen Sarpedon konseri stadyumu coşturdu.

Tören, mezuniyet keplerinin fırlatılmasıyla sona erdi. Mezuniyet töreni sonrası, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’nde bir resepsiyon düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer eşi Aysun Acer ile birlikte katıldığı mezuniyet resepsiyonuna Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Mustafa Görün’ün yanı sıra akademik ve idari personel ile aileleri katıldılar.