ÇOMÜ, TUS'ta İlk 20 Üniversite Arasında

ÇOMÜ, TUS'ta İlk 20 Üniversite Arasında

Haber: Eylem Tuna Çoban

Grafik Tasarım: Şebnem Özel

Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) Üniversitemiz Tıp Fakültesi ilk 20 üniversite arasında yerini aldı.

Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın  değerlendirilmesi ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılırken, değerlendirme kapsamında puan ortalamalarına göre üniversitelerin başarı sıralaması oluşturuldu. Bu değerlendirmeye göre Üniversitemiz ilk 20 üniversite arasına girdi.

Değerlendirme kapsamında 73 Tıp Fakültesinin olduğunu belirten ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Alper Akçalı, “Rapora göre Üniversitemiz Tıp Fakültesi mezunları TUS’un Klinik Bilimler testindeki aldıkları puan ortalamaları ile 20. sırada yer aldılar. Tıp Fakültesi olarak bütüncül bir yaklaşımla, kanıta dayalı güncel bilgileri kullanan, koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hekimlik uygulamalarını yerine getirecek hekimler yetiştirme hedefi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda amacımız mezun öğrencilerimizin TUS'ta elde ettikleri başarıyı daha da yukarıya taşımak” dedi.