0

Startup Weekend Güney Marmara’da İş Fikirleri Yarıştı

Bu Haber 1729 Kez Okundu
  • Paylaş:
Startup Weekend Güney Marmara’da İş Fikirleri Yarıştı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle girişimciliğe ilk adım için tüm dünyada takip edilen ve pek çok startup’ın tohumlarının atıldığı Girişimcilik Yarışması Startup Weekend, Burhaniye BUBYO Uygulama Otelinde gerçekleştirildi.   

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen organizasyonda, öğrenciler bireysel veya ekip olarak yeni fikirlerini projeye dönüştürerek sunma imkanı buldular.

Stage-co kurucu ortakları Patrick Bosteels ve Neşen Yücel’in Türkçe ve İngilizce eğitimleri ve sunumları ile düzenlenen programda, Jüri üyelerini de; Üniversitemiz Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç, GMKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Candan Şahin ile Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Şakir Sakarya ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Metehan Yılgör oluşturdu. Bölge üniversitelerinden gelen Doç. Dr. Burhan Aydemir, Dr. Tansoy Yıldırım, Proje Koordinasyon Merkezi çalışanı İbrahim Çölgeçen ve GMKA uzmanları Esra Kocabaş, Petek Coşkun ve Ahmet Tuğrul Aydın mentörler olarak proje aşamalarında öğrencilere destek oldular.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşen bu yarışmada, kazanan ekiplere para ödülleri verildi. Üniversitemiz öğrencileri ‘‘Workmaps’’ isimli iş fikriyle, yarışmada 2.lik ödülü kazandılar.