“Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Önemli Bir Adım”

15.01.2010
Avustralya ve Türkiye arasında Çanakkale özelinde gelişen dostluğun, Üniversitemiz Rektörü başkanlığınca Tıp Fakültesi eğitiminde amaçlanan sıkı işbirliğinin sonuçları alınmaya başlandı. Konuyla ilgili Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Türk-Avustralya Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde açıklamalarda bulundu. Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç MCDONALD, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin katıldığı seminerde Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, Avustralya’da tıp fakültesi bulunan üç üniversite ile gerçekleştirilen değişim programı ile ilgili anlaşmalar yapıldığını ifade etti. Çanakkale’nin tarihsel bağları nedeniyle Avustralya ile gelişen bu işbirliğinin çok özel olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, 2010 yılı içerisinde başlayacak olan değişim programı ile ilgili bilgiler verdi: “Avustralya ve Türkiye arasında Çanakkale özelinde gelişen dostluk çerçevesinde Avustralya Viktorya Valisi ile tanışma fırsatı buldum. Geliştirdiğimiz iletişim ve dostluk ilişkileri sonucunda Tıp Fakültemiz ile Monash, Melbourne ve Deakin Üniversiteleri Tıp Fakülteleri arasında anlaşmalar imzalandı. 2010 yılında, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in işaret ettiği dünya üniversitesi olma yolunda önemli bir adım olarak gördüğümüz bu anlaşmalar ile Tıp Fakültesi öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz adı geçen üniversitelerdeki projelerde yer alabilecek, istenilen dönemde eğitimlerini Avustralya’da sürdürebilecekler”. Gerekli olan temel koşulların iyi derece İngilizce bilmek ve Çanakkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi ya da akademisyeni olmak olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, değişim programının 3 öğrenci ve 3 akademisyenle başlayacağını, ancak bu sayının ilerleyen zamanlarda artacağını vurguladı. Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, anlaşma yapılan Tıp Fakülteleri arasındaki müfredata ve yönetsel farklılıklara da değindi. Ancak bu farklılıkların bu değişim programı için sorun yaratmasına izin vermeyecek şekilde çalışılacağının ve düzenlemeler yapılacağının da altını çizdi. Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, Erasmus programıyla Avrupa ülkeleri ile tarihsel bağlarımız nedeniyle de Avustralya ile geliştirdiğimiz bu çok özel işbirliğinin dünya üniversitesi olma yolunda oldukça önemli olduğunu vurguladı: “Avustralya ile olan tarihsel bağlarımız ve Avustralyalıların bize bakış açısını değerlendirdiğimizde farklı bir yabancı ülke konumuna koyuyoruz. Ama bu bağı Çanakkale dışında yaşayanlar ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi dışında öğrenci, öğretim görevlisi olanlar algılamayabilirler. Ancak Çanakkaleliyseniz ve ÇÖMÜ’lüyseniz Avustralya hakikaten çok özel bir yerde duruyor”. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.