0

Yaren Nisa Acar, 23 Nisan’da ÇOMÜ Rektörü Oldu

Bu Haber 2139 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yaren Nisa Acar, 23 Nisan’da ÇOMÜ Rektörü Oldu

Haber- Fotoğraf: Ahmet Türker

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de bu özel günde kapılarını çocuklara açtı. 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çocuk Bayramı vesilesiyle koltuğunu, Kepez Atatürk İlkokulu öğrencisi Yaren Nisa Acar’a devretti. Babası Musa Acar ve öğretmeni Ethem Sezen ile Rektörlük makamına gelen 8 yaşındaki Yaren, 23 Nisan’da temsili olarak Rektör koltuğuna oturdu. 

Yaren, üniversite kampüslerinde çocuklar ve gençler için daha fazla oyun ve spor alanları olmasını istediğini ifade ederek “Spor gençleri fiziksel açıdan geliştiriyor. Farklı spor dalları kampüste yapılabilmeli, mesela ben yüzmeyi çok seviyorum” dedi.

Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan bu güzel bayramı çocuklarla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Bir zamanlar hepimiz çocuktuk. Geleceğimiz olan ve ileride ülkemizi yönetecek çocuklarımızın şimdiden bu havayı hissetmeleri için 23 Nisan’da güzel bir gelenek oluşturuldu. Çocuklarımıza birkaç dakikalığına da olsa bu tecrübeyi yaşatmak güzel” dedi.

Prof. Dr. Yücel Acer’in eşi Aysun Acer’in de katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Acer, minik konuğu Yaren’e günün anısına hediye takdim etti.


Fotoğraf Albümü