Biga’da Eğitimin Sorunlarının Çözümü İçin Kararlı Adımlar Atılıyor

15.01.2010
Biga’nın meslekli eğitim sorunlularını masaya yatırarak çözüm arayışı içerisine giren Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Avlanır, Şube Müdürleri Cahit Aydın ve Murat Büyük, Biga MYO Müdürü Prof.Dr. Adem Tekinay, Biga Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Çakır, Hamdibey Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Fikret Can, Biga Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Gülay Çiftçi, Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nermin Kunt, Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Yakup Beyazıt, Çıraklık Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Taşkın ve öğretmenler sabah kahvaltısında bir araya geldiler. Meslek bölümleri hakkında fikir alışverişinde bulunan Milli Eğitim Yetkilileri, Biga’da öğrenim gören meslek lisesi öğrencilerinin ilçede kalması yönünde çalışmalar başlattılar. Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, bir araya gelmenin sorunlara çözüm yolları bulmada önemli olduğunu dile getirerek, Biga’da bir takım kurslar düzenlenmesi gerektiğini kursların sonunda belli bir iş yapabilme durumuna gelen eğitimli elemanlara Belediye olarak destek olacaklarını söyledi. Biga MYO Müdürü Prof. Dr. A. Adem Tekinay, 4. kez kahvaltı ile bir araya gelişin Biga’da meslekli eğitim sorunlularını masaya yatırmada ve çözüm bulmada önemli olduğunu vurguladı. Tekinay; “amacımız, öğrencilerimizin eğitim kalitesini arttırmaktır. Bizim asıl sorunumuz işsizlik değil mesleksizliktir” dedi. Biga MYO Müdürü, MYO’da seracılık bölümünde sera içinde süs bitkilerine yer ayırdıklarını, süs bitkileri üretmeye başlayacaklarını özellikle de bayan elemanlara eğitim verileceğini kaydetti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.