Prof. Dr. Çelik’in BAP Projesi İle TETAM’da Amerikan Beyaz Hindi Yetiştiriliyor

Prof. Dr. Çelik’in BAP Projesi İle TETAM’da Amerikan Beyaz Hindi Yetiştiriliyor
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal ÇELİK’in, BAP Projeleri kapsamında, yüksek lisans öğrencisi Yasin GÜLER ile yürüttüğü çalışma ile Amerikan Beyaz Hindi üretimi yapılıyor. Üniversitemizin Sarıcaeli’nde bulunan Teknolojik ve Tarımsal Araştırma Merkezi’nde (TETAM) yürütülen çalışma kapsamında 250 Amerikan Beyaz Hindiyle başlayan çalışma, düşük bütçesine rağmen ekonomik ve bilimsel girdileriyle göz dolduruyor. Prof. Dr. Çelik, özellikle yılbaşında yoğun ilgi gören Amerikan Beyaz Hindiler ile ilgili değerlendirmesinde canlıların doğal koşullarda yetiştirildiğini ve kaliteli et üretiminin amaçlandığını belirtti. Doğal koşullarda yetişen canlıların bağışıklık sistemlerinin de kuvvetli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çelik, çalışmayla önemli bilimsel sonuçlara da erişileceğini belirtirken çalışmadan bir yüksek lisans tezi ve bir yurtdışı makalesinin de çıktığı öğrenildi. Çalışma düşük bütçesine rağmen çıkardığı sonuçlar ile göz doldurdu.