0

4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı Tetova’da Yapıldı

Bu Haber 1769 Kez Okundu
  • Paylaş:
4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı Tetova’da Yapıldı

4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı Tetova Devlet Üniversitesi ev sahipliğinde 30-31 Mart 2018 tarihinde Makedonya’nın Tetova (Kalkandelen) şehrinde gerçekleştirildi. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den çok sayıda üniversitenin rektör ve rektör yardımcısı düzeyinde temsil edildiği toplantıya üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ve Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu katıldı. 

Ev sahibi üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti’nin açılış konuşmasını yaptığı toplantının ilk oturumunda Tetova Üniversitesi tanıtıldı ve Balkan Üniversiteler Birliği’nin faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantının ikinci oturumunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Turkey’s troubled neighbor: Syria and the Syrian refugee crisis” (Türkiye’nin Sorunlu Komşusu: Suriye ve Suriyeli Sığınmacılar Krizi) başlıklı bir sunum gerçekleştirerek, Türkiye’nin Suriye politikası, Afrin Operasyonu ve Türkiye’nin kucak açtığı Suriyeli sığınmacıların hukuki durumu hakkında bilgi verdi. 

Toplantının ikinci günkü sabah oturumunda rektörler ve rektör yardımcıları tarafından birliğin mevcut durumu ve yeni üyelik başvuruları gözden geçirildi. Ardından yapılan devir-teslim töreni ile Selanik Aristoteles Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas, Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni dönem başkanlığını devraldı. İkinci oturumda akreditasyon sorunları gözden geçirilerek Balkan Üniversiteler Birliği’nin taslak tüzüğü müzakere edildi. Ayrıca, 2018-2019 döneminde yapılacak faaliyetlerin planlaması yapıldı ve Selanik Aristoteles Üniversitesi’nden sonra dönem başkanlığının Bükreş Üniversitesi tarafından üstlenilmesine karar verildi.

Toplantının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu tarafından Balkan Araştırmaları konusunda ortak Yüksek Lisans ve Doktora Programı açılması konusunda hazırlanmış olan taslak protokol imzalandı. Prof. Dr. Yücel Acer, üniversite olarak Balkanlara büyük önem verdiklerini belirterek Balkan Araştırmaları konusunda açılacak olan uluslararası ortak yüksek lisans ve doktora programının üniversitenin uluslararası tanıtımına katkıda bulunacağını kaydetti ve Türkiye’de Balkan Araştırmalarına bir ivme kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.


Fotoğraf Albümü