Öğrenci Konseyi’nden Vali Abdülkadir ATALIK’a Ziyaret

13.01.2010
Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Başkanı Alper VURALIN ve Başkan Yardımcısı Bilgetekin Burak GÜNAR Çanakkale Valisi Abdülkadir ATALIK’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette uygulamaya geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgiler veren Alper VURALIN aynı zamanda öğrencilerin yaşadıkları barınma ve ulaşım konularındaki sıkıntıları da aktardı. VURALIN öğrencilerin taleplerine ilişkin şunları söyledi: “Öğrenci arkadaşlarımızdan bizlere gelen en fazla talep ulaşım konusunda oluyor. Bu noktada üniversitemiz geneline bakarsak öğrenci yoğunluğunun en fazla İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen öğrencilerden oluştuğunu görmekteyiz. Sizlerden özellikle Çanakkale-İstanbul arası gerçekleştirilmesi planlanan deniz otobüsü seferleri girişimleri noktasında müjdeli haberler bekliyoruz. Yeni yılla birlikte böyle bir alternatif ulaşım hizmetinin hem şehrimiz hem de üniversitemiz ve öğrenci arkadaşlarımız için faydalanabilir olmasını arzu ediyoruz. Diğer yandan şehrimize yapılan THY uçak seferlerinin İstanbul ile sınırlı kalmayarak Ankara ve İzmir gibi şehirlerimize de doğrudan uçuşlar şeklinde planlanmasını arzu ediyoruz”. Alper VURALIN sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler Çanakkale’yi barışın kenti, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni de barışın kentinde yaşayan öğrencilerin bilim yuvası olarak görüyor bu düşüncenin şehrimizin siz değerli yöneticileri ile karşılıklı iletişim ve koordinasyon içerisinde bulunarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasını arzu ediyoruz.” Vali Abdülkadir ATALIK barınma konusuna yönelik çalışmalarda bulunacağını, üniversite öğrencisinin yaşam standartlarını düşünerek gerekli yatırım çalışmalarının başlamasına ve yapılacak ortaklaşa projelere destek sunacağını ifade ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretle ilgili fotoğrafa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.