1

Merhum Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Vefatının 4. Yıldönümünde Törenle Anıldı

Bu Haber 2594 Kez Okundu
  • Paylaş:
Merhum Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Vefatının 4. Yıldönümünde Törenle Anıldı

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Görevi başındayken elim bir trafik kazası neticesinde yitirdiğimiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Merhum Prof. Dr. Eyüp Özdemir, vefatının 4. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

ÇOMÜ Merkez Laboratuvarı amfisinde gerçekleşen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral’ın yanı sıra akademisyen ve öğrenciler katıldılar.

Törende konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Dilgin, Eyüp Hoca’nın Kimya bölümünün kuruluşuna büyük katkıları olduğunu belirterek “Bu yıl daha bilimsel bir anma etkinliği organize ettik. İTÜ’den Prof. Dr. Yusuf Yağcı hocamızı davet ettik. Sağolsun bizi kırmayarak İstanbul’dan geldi. Kendisinin Polimer bilimi üzerine çok büyük katkıları olmuştur” dedi.

Prof. Dr. Eyüp Özdemir anısına hazırlanan videonun gösteriminin ardından, Biyoloji Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Uysal, yakın dostu Özdemir’e dair anılarını katılımcılarla paylaştı. Uysal, merhum Özdemir’in esprili ve candan bir insan olarak hatırlanacağını belirterek “Eyüp Hoca Mevlana gönüllü bir insandı. Kapısı herkese açıktı. Herkesin gönlünü hoş etmeye çalışırdı. Onu zamansız kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ise; merhum Özdemir’in hem bilim adamı yönüyle hem de insani özellikleriyle örnek olduğunu ifade ederek “Sevgili Eyüp Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Kendisini yaklaşık 20 yıldır tanıyorum. Geldiğinde Kimya bölümü yok gibiydi. Güzel bir ekip kurdu ve çok başarılı öğrenciler yetiştirdi. Şimdi baktığımızda Kimya bölümü üniversitemizin en üretken, en çok yayın yapan ve başarılı bölümlerinden oldu” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağcı “Sevgili dostum Eyüp Özdemir için hazırlanan programa katılmak benim için şereftir. Kendisini daha Fırat Üniversitesi’nde iken toplantılarından tanıyorum. Çanakkale’ye geldiğimiz zaman da bizleri çok iyi ağırlamıştı. Rahmetle anıyorum” diye başladığı konuşmasında Polimer kimyası üzerine bir konferans verdi.