0

Rektör Acer, Yeni Anafartalar Kampüsünde İncelemelerde Bulundu

Bu Haber 2428 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Acer, Yeni Anafartalar Kampüsünde İncelemelerde Bulundu

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Çanakkale’ye yeni bir çehre kazandıracak olan Anafartalar Kampüsü’nde çalışmalar hızla devam ediyor. 1970 yılından bu yana önce Öğretmen Okulu ardından Eğitim Enstitüsü son olarak da Eğitim Fakültesi olarak kent merkezinde hizmet veren Anafartalar Kampüsü’nün yenilenmesi ile öğrencilerimiz daha uygun şartlarda eğitim-öğrenim görecek, hem ÇOMÜ hem de Çanakkale daha modern bir görünüm kazanacak. 

2 yılda tamamlanması hedeflenen  kampüs inşaatında Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu incelemelerde bulundular. 

Yaklaşık 40 bin metrekare alana inşa edilen, beş bloktan oluşan ve her blokta toplam 5 kat olan Yeni Anafartalar Kampüsünde, tüm düzenlemeler çevreyle uyumlu şekilde tasarlanıyor ve kampüs arazisinin yüzde 35’inde yeşil alan düzenlemesi yapılıyor. 

Arazinin tamamında zemin etütleri ve zemin iyileştirilmesi yapılan, radye temel üzerine oturtulan, elektrik ve ısınma da tasarruf sağlanması düşünülerek projelendirilen Yeni Anafartalar Kampüsünde; Yönetim Birimleri, Yemekhane, Eğitim Fakültesi Binası, Güzel Sanatlar Eğitimi Binası, Devlet Konservatuvarı Binası, Kongre Merkezi, Öğrenci Merkezi (Kütüphane, Sığınak, Öğrenci Toplulukları Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi) Kapalı Otopark, Servis Alanları ve Spor Salonu yer alacak.