0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, 18 Mart Çanakkale Zaferi Törenlerine Katıldı

Bu Haber 1887 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, 18 Mart Çanakkale  Zaferi Törenlerine Katıldı

Çanakkale’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Belediye Başkan Vekili Adnan Güler ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer katıldı.  

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumumun ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Belediye Başkan Vekili Adnan Güler de Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla altın madalyanın toka edildiği Türk bayrağı göndere çekildi.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılı törenleri, Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen törenle devam etti.

Törene;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Adnan Güler, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, milletvekilleri, askerler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.