0

ÇOMÜ, Kampüs İçi Ulaşımda Teleferik Sistemini Kullanacak İlk Üniversite Olacak

Bu Haber 5032 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ, Kampüs İçi Ulaşımda Teleferik Sistemini Kullanacak İlk Üniversite Olacak

Öğrencilerin kampüs içi ulaşımlarını kolaylaştırmak ve kampüs içerisinde öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal alan sayısını artırmak amacıyla planlanan teleferik projesi için yatırımcılarla görüşmeler devam ediyor.

Bursa'da birçok projeyi hayata geçiren Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın, beraberindeki inceleme heyeti ile Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'i ziyaret etti. Yamaç Restoranda gerçekleştirilen yemekli toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit de katıldı. Konuyla ilgili fikir alışverişinin yapıldığı toplantının ardından heyet, kampüs içinde teleferik hattını, üniversitenin ve teleferik projesinin teknik detaylarını inceledikten sonra konuyu değerlendirmek için Prof. Dr. Acer’i makamında ziyaret etti.

Teleferik projesi, ÇOMÜ'nün son dönem projelendirdiği iki vizyon projesinden biri olma özelliği taşıyor. Yeşil Kampüs projesi ile elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını rüzgar santralinden karşılayan ilk üniversite olacak olan ÇOMÜ, teleferik projesi ile de Türkiye'de kampüs içi ulaşımda teleferik sistemini kullanan ilk üniversite olma özelliğine kavuşacak.


Fotoğraf Albümü