0

BESYO, Spor Bilimleri Fakültesi Oldu

Bu Haber 7551 Kez Okundu
  • Paylaş:
BESYO, Spor Bilimleri Fakültesi Oldu

16 Şubat 2018 Tarihli ve 30334 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte ile Yüksekokul Kurulması ve Kapatılması Hakkında Karar” ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatıldı ve yerine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

BESYO’nun fakülte olmasıyla ilgili bilgiler veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesi’nin avantajlarından da bahsetti:

“BESYO’nun Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüştürülmesinin gerekliliği, özellikle son yıllarda sporun farklı alanlarda ve farklı amaçlarla yapılmasından kaynaklanmaktadır. Herkes için spor ve yaşam boyu spor gibi kavramlar, evrensel spor kültürünün vazgeçilmez unsuru haline gelmiştir. Spor biliminin temelini oluşturan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, ulusal ve uluslararası düzeyde spor bilimine sınırlı ölçüde katkı sağlamaktadır. Ancak bu katkının gelişmeye ve zenginleşmeye ihtiyacı vardır. Diğer bilim dalları gibi spor eğitimi yapılanmasında da, üniversite çatısı altında artık bu alanın bir meslek adamı yetiştirme işlevinin dışında, toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek spor bilimine ihtiyaç vardır. Bu açıdan bakıldığında sağlık bilimleri, sosyal bilimler, eğitim bilimleri, fen bilimleri alanlarında olduğu gibi spor biliminin de üst bir yapıya kavuşması gerekmektedir.

Ülkemizin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim sunacak olan ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi, evrensel spor kültürüne sahip bireyler ve başarılı örnek sporcuları yetiştirecek eğitimcileri yetiştirmek hedefinden hareketle, bilimsel ve sosyal alanlardaki faaliyetleri başta olmak üzere, sportif etkinliklerle de Türkiye’nin önde gelen, dünyada saygın ve mezunları tercih edilen, uluslararası nitelikte öğrenci ve öğretim elemanı yapısına sahip, paydaşların ihtiyaçlarını hızlı, kaliteli ve etkili bir şekilde çözen öncü bir spor bilimi merkezi olacaktır.”