0

ÇOMÜ’lü Akademisyenler Kaleseramik ArGe Merkezi’ne Konuk Oldu

Bu Haber 3869 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’lü Akademisyenler Kaleseramik ArGe Merkezi’ne Konuk Oldu

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) Mühendislik ve Fen Edebiyat fakültelerinden akademisyenler, Türkiye’nin sektöründe öncü kuruluşu Kaleseramik’in ArGe merkezini ziyaret ettiler.

Çanakkale’nin dünya markası olan Kaleseramik’in ArGe Merkezi Müdürü Dr. Kağan Kayacı ile bir araya gelen ÇOMÜ’lü akademisyenler, Kale Grubu ile ÇOMÜ arasında gerçekleştirilebilecek ikili anlaşmalara dair görüş alışverişinde bulundular.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Hasan Orhun Köksal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral ile üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nden akademisyenlerin katıldığı toplantıda Kaleseramik ArGe Merkezi Müdürü Dr. Kağan Kayacı 5 yıl önce kurulan merkezin yaptığı faaliyetlere dair bir sunum gerçekleştirdi.

Üniversitemiz akademisyenleri de çalıştıkları alanları özetleyen birer sunum gerçekleştirdiler. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek için yapılan bu toplantının Çanakkale için önemli çıktıları olacağına inandığını ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ise iki kurumun ortak noktalarda buluşabileceği birçok alan olduğunu belirterek ÇOMÜ’nün ilgili bölümlerindeki lisans öğrencilerinin Kale Grubundaki staj imkanlarının işbirliği için önemli bir başlangıç olacağını söyledi. Yükseklisans ve doktora konusunda da Kale grubunun desteğinin olabileceğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem hocalarımızın uzmanlık alanlarında işbirliği yapılabilecek birçok projenin ortaya çıkabileceğini kaydetti.

ÇOMÜ ile Kale Grubu arasında önümüzdeki günlerde işbirliği protokol imzalanması karara bağlandı.

Fotoğraf Albümü