0

Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2383 Kez Okundu
  • Paylaş:
Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Necip Fazıl Kısakürek Salonunda, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akademik Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü mezunları Ümran Günay ve Anıl Bengi’nin sunduğu müzik dinletisi ile devam etti.

Prof. Dr. Dinçay Köksal yaptığı açılış konuşmasında, fakültenin öğrenci ve personel rakamları ve bölümlere ilişkin akademik – idari kadronun durumuyla ilgili notlar aktararak, yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen etkinlikler ile ulusal ve uluslararası çalışmalara katılan akademisyenler hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Köksal, yeni dönemde 2018 Troia Yılı çerçevesinde planlanan Uluslararası Troia Kültür ve Sanat Şöleni’nden bahsederek, ‘’Üniversitemiz için önemli bir etkinlik olacak. Üniversitemizin tanınırlığının artmasına katkı sağlayacak. Bu kapsamda fakülte olarak çalıştay, sergi, tiyatro gösterisi, defile, panel, müzik ve dans gösterisi gibi birçok etkinlik gerçekleştirileceğiz. Şimdiden çalışmalarda emeği geçecek herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Güzel Sanatlar Fakültelerinin çalışmak için oldukça özel yerler olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

Düşüncenin, Fikrin, Bilginin, Anlayışın İfade Edilebileceği En Estetik Yöntem, Sanattır

Güzel Sanatlar Fakültesi, çalışmak için oldukça özel bir yer ve sizlere gıpta ile bakıyorum. Çünkü düşüncenin, fikrin, bilginin, anlayışın ifade edilebileceği en estetik yöntem, sanattır. Hem ifade edenin büyük keyif aldığı hem de ifadeye muhatap olan kişinin büyük bir keyifle izlediği bir alan bu. Bu sebeple sizler, hem üniversitemiz hem de toplumumuz için büyük önem ifade ediyorsunuz. Sizlerin sanat çalışmaları hem somut olarak büyük bir eser hem de yetiştirdiğiniz gençler, bu ülkenin ihtiyacı olan daha çok sanat için büyük bir önem ifade ediyor. Emeklerinize çok teşekkür ediyorum.

Türkiye’de Yapılması Gereken İşlerin Odak Noktası Yükseköğretimde Kalitenin Arttırılmasıdır

Acer, son yıllarda Türkiye’de yükseköğretimin gündeminin kalite olduğunu vurgulayarak şunları aktardı:

‘’Çok sayıda üniversitemiz var. Üniversitelerimizi geliştirmek ve ilerletmek için Yükseköğretim Kurulu çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bu ülke çok büyük bir ülke ve toplumumuz bilim dünyasında da sanat dünyasında da bulunduğu yerle yetinebilecek bir toplum değil. Dolayısıyla Türkiye’de yapılması gereken işlerin odak noktası yükseköğretimde kalitenin arttırılmasıdır.

Tesadüfen Gitmek Gibi Bir Lüksümüz Yok, Zaten Hiçbir Şey Tesadüfen Gitmez  

Her üniversitenin kısa ve net olarak hazırlanmış bir strateji belgesi olması gerektiğini ifade eden Acer: ‘’Bu üniversitede çalışan herkes,  bir bakışta üniversitenin amaçlarını, yol haritasını ve gidişatın kontrolünü görebilmeli. Yani ne yapmaya çalıştığımızı, nasıl yapmaya çalıştığımızı ve nasıl bunu ölçtüğümüzü herkesin bilmesi ve inanması gerekiyor. Ancak o zaman hızlı ve etkili şekilde yol alırız. Çünkü Türkiye’de tesadüfen gitmek gibi bir lüksümüz yok, zaten hiçbir şey tesadüfen gitmez. Tesadüfen gitmemiz mümkün değilken o zaman amaçlarımızı hepimizin anlayacağı ve kabulleneceği bir sisteme bağlamak gibi önemli bir görevimiz var.

Bu Üniversitede Kadro Meselesi Sorun Olmaktan Çıktıysa Bu da Tesadüf Değildir

Yönetim olarak amaçlarımızın ne olduğunu belirleyip, ona göre bir gidişat sergiledik. Geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde, üniversitenin temel hususlarda ciddi mesafeler kat ettiğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Yönetim olarak her şeyden önce bu üniversitede hak edene hak ettiğini veren bir anlayışı baştan beri ısrarla uyguladık. Bu iki taraflı bir sistemdir ve adalet böyle bir şeydir.

Kadro meselesi önemli bir unsur teşkil ediyor. Bu anlamda akademisyenlerimizin hak ettiği kadroları almaları için elimizden geleni yaptık. Hiçbir şey tesadüfi gitmez dedim. Bu üniversitede kadro meselesi sorun olmaktan çıktıysa bu da tesadüf değildir.

İyi Niyetle Doğru Yolun Takipçisi Olun Çünkü Sürekli Kazanan Şey Budur

Uluslararasılaşma üniversitemiz için çok önemli. Bunun gereğini yerine getirmek için ciddi çaba sarf ediyoruz ve sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üniversite içerisinde gündemimizin bilimsel ve sanatsal faaliyetler olması gerekiyor. Gündemimiz bu şekilde olduğunda ÇOMÜ’nün hızlı ilerleme sağlayacak bir üniversite olduğunun farkındayız. Listelerde kalite sıralamalarında yukarıda olmak arzu ettiğimiz bir şey, bunun olabilmesinin esas unsuru bilimsel ve sanatsal çalışmalar yaparak bunu esere ve yayına dönüştürmek ve başkalarının da faydalanmasını sağlamaktır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bu kadar güçlü bir üniversite haline gelirken bunu taçlandıracak unsur bilimsel ve sanatsal faaliyetlerimizin daha fazla olmasıdır.

Prof. Dr. Acer konuşmasını; ‘’Tüm hedeflerimiz ve çalışmalarımızın başında en önemli şey iyi niyettir. İyi niyetle doğru yolun takipçisi olun çünkü sürekli kazanan şey budur’’ sözleriyle tamamladı.




 

Fotoğraf Albümü