0

A Milli Hentbol Takımı Oyuncusu Can Çelebi, Rektör Acer’i Ziyaret Etti

Bu Haber 1750 Kez Okundu
  • Paylaş:
A Milli Hentbol Takımı Oyuncusu Can Çelebi, Rektör Acer’i Ziyaret Etti

Türkiye A Milli Hentbol takımı oyuncusu Can Çelebi, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti. 

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hürmüz Koç’un da katıldığı ziyarette Can Çelebi, formasını Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e takdim etti.

Hentbol Milli Takımında 85 kez forma giyen Çelebi, 49 numaralı formasının hikayesini şöyle anlattı:  

“1898 yılından beri sadece Hentbol branşında mücadele eden, köklü bir hentbol kulübü olan TVB Stuttgart’ta kurallar gereği oyuncuların giydiği forma numaraları 1’den 30’a kadardır. Bu numaraların dışında herhangi bir numaranın seçilmesine kulüp izin vermez. Babamın Muşlu olmasından dolayı ben de Muş kültürü ile yetiştim ve yıllardır Türk ve Avrupa Hentbolunda “49” numaralı forma ile tanınmaktaydım. 

TVB Stuttgart Kulübünün, 49 numaralı formayı geleneksel kuralları gereği veremeyeceğini ifade etmesi üzerine ben de 49 numaralı formanın benim için özel bir anlam ifade ettiğini, Türkiye’de ve Milli Takımda bu forma numarasıyla tanındığımı, 49 numaralı formayı vermeyecekleri takdirde ise bu transferi istemediğimi söyledim. Böyle bir kararlılık karşısında TVB Stuttgart kulübü Muş ilimizin plakası olan 49 numaralı formayı giymemi kabul etti.” 

Can Çelebi, Türkiye’de Maliye, Milli Piyango ve Ankara İl Özel İdare takımlarında Türkiye Şampiyonlukları yaşadıktan sonra Hırvatistan’ın Nexe takımına transfer oldu. Burada Hırvat liginin yanı sıra Seha Ligi’nde ardından Balkan ülkelerinin en iyi 10 takımının oluşturduğu Balkan Ligi’nde oynayarak bir ilki gerçekleştirdi. Daha sonra Fransa’nın Chartres takımına transfer oldu ve Fransa 1. Ligi LNH’de oynayan ilk Türk oldu. Burada başarılı bir sezon geçirdikten sonra Alman TVB Stuttgart 1898 takımına transfer olarak dünyanın en zor üç liginde de oynama başarısı gösteren ilk ve tek Türk olmanın gururunu yaşadı.