0

Travel Turkey’de ÇOMÜ Rüzgarı

Bu Haber 3378 Kez Okundu
  • Paylaş:
Travel Turkey’de ÇOMÜ Rüzgarı

Haber - Fotoğraf: Tuncay Ak - Gökçe Güzel

11. Travel Turkey Turizm Fuarı İzmir’de gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) ortaklığıyla Çanakkale Valiliği koordinasyonunda hazırlanan Çanakkale tanıtım standı büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılışına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra Çanakkale protokol üyeleri  ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

ÇOMÜ Troia Yılı’na Hazır

Fuarın açılışında konuşan Bakan Kurtulmuş, Troia’nın dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olduğunu vurgulayarak bir yıl içinde gerçekleştirilmesi planlanan 2018 Troia Yılı etkinliklerinin turizm kalkınma hareketliliğindeki önemine değindi.

Açılış konuşmalarının ardından Çanakkale standını ziyaret eden Bakan Kurtulmuş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi standında Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’le bir araya geldi.

Bakan Kurtulmuş’a 2018 Troia Yılı münasebetiyle ÇOMÜ El Sanatları Merkezi tarafından üretilen el yapımı seramik Truva Atı hediye eden Rektör Acer, 2018’in Troia Yılı ilan edilmesindeki güçlü katkılarından dolayı Bakan Kurtulmuş’a teşekkür ederek Üniversite olarak Troia Yılı için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Travel Turkey fuarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Acer, “ÇOMÜ Müzik Eğitimi Bölümü Troia Oda Orkestrası, Sahne Sanatları ve Oyunculuk öğrencileri tarafından sahnelenen Troia Efsanesi oyununun yanı sıra Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından açılan tanıtım standıyla katkı sunan üniversitemiz 2018 Troia Yılı’na hazır” dedi.