Akılcı İlaç Kullanımı Konulu Konferans Gerçekleşti

Akılcı İlaç Kullanımı Konulu Konferans Gerçekleşti

İlk Nefes Topluluğu, Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Konferansı Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlk Nefes Topluluğu Akademik Danışmanı ve Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç, akılcı ilaç kullanımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesinde tüm sağlık personeline önemli görevler düştüğünü belirtti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı  Dr. Sinem Topalaoğlu ise ülkemizin antibiyotik ve ilaç kullanımında Dünyada birinci durumda olduğunu belirterek, akılcı ilaç kullanımının önemi, bilinçli ilaç tüketiminin faydaları, akılcı olmayan ilaç kullanımının zararları konularında bilgiler verdi.

Soru cevap bölümüyle devam eden konferans,  teşekkür belgesi ve hediye takdimiyle sona erdi.