0

AYAY Bölümü'nde Geleneksel Üniforma Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 2331 Kez Okundu
  • Paylaş:
AYAY Bölümü'nde Geleneksel  Üniforma Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Haber ve Fotoğraf: Gökçe Güzel 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü  birinci sınıf öğrencilerinin Geleneksel  Üniforma Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, AFAD Müdürü Levent Yılmaz, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi, Havalimanı Müdürü Mustafa Eroğlu’nun yanı sıra çok sayıda yönetici, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AYAY öğrencileri tarafından, yapılan çalışmaların aktarıldığı slayt gösterisi gerçekleştirildi.

AYAY 1. Sınıf Öğrenci Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Volkan Akyön, AYAY Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Özden, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi tarafından konuşmalar yapıldı. Geleneksel hale gelen AYAY Üniforma Giyme Törenlerine bir yenisini daha eklemekten memnun olduklarını belirten konuşmacılar, işbirlikçi kurumlara teşekkür etti.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ise arama kurtarma faaliyetleri yürüten AYAY bölümü öğrencilerinin kutsal bir meslek icra edeceklerini belirterek “bu kutsal meslekte görev yapacak olan öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum. Ağır dersler ve zorlu tatbikat süreçlerinden geçiyorsunuz, başarılarınızın daim olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen AYAY öğrencilerine mesleki eğitimlerde gösterdikleri başarılardan dolayı işbirlikçi kurumlar tarafından sertifikaları verildi.

Tören, müzik dinletisinin ardından gerçekleştirilen ikram ile sona erdi. 

Fotoğraf Albümü